Κάλυμνος: Εξετάζεται ως ενδχόμενο να πρόκειται για τραγικό δυστύχημα ο θάνατος του φοιτητή

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το αν τα τραύματα του 21άχρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου είναι συμβατά με πτώση ή ως θανατηφόρα βλάβη από ανθρώπινο παράγοντα, αναμένουν οι Αρχές Ασφαλείας.

Το ενδεχόμενο να ανατροπούν όσα μέχρι στιγμής έχουν εκτιμηθεί ως πιθανό σενάριο για τα αιτια και τις συνθήκες θανάτου του 21άχρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο, μετά το συσχετισμό πειστηρίων και ευρημάτων στην υπόθεση που ερευνούν οι Αρχές της Καλύμνου.

Το κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τη Ασφάλειας Αττικής μετέβη στην Κάλυμνο για τη διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του 21άχρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου. Αν και αρχικά κατά την αυτοψία στο χώρο που εντοπίσθηκε το πτώμα του 21άχρονου φοιτητή, απέδιδαν σε εγκληματική ενέργεια το θάνατό του, ωστόσο η εκδοχή του τραγικού δυστυχήματος, εξετάζεται να επέφερε τραύματα στα οποια κατέληξε ο νεαρός φοιτητής.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο θάνατός του Νίκου Χατζηπαύλου να επήλθε από πτώση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο φοιτητής του ΕΜΠ συνήθιζε να κάνει βόλτα στο συγκεκριμένο σημείο όταν επισκεπτόταν το νησί. Καθως το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το πτώμα του 21άχρονου, είναι βράχος αναρρίχησης για τους λάτρεις του αθλήματος και ο ίδιος.

Εξετάζεται,  από τις Αρχές Ασφαλείας και η εκδοχή ο 21άχρονος φοιτητής, να επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε βράχο, να έχασε την ισορροπία του, και κατά την πτώση του, έχασε τις αισθήσεις του, και άφησε την τελευταία του πνοή, βαρύτατα τραυματισμένος.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο αναφέρθηκε το πτώμα του 21άχρονου φοιτητή, είχε ερευνηθεί από τις 19 Νοεμβρίου όταν και δηλώθηκε η εξαφάνισή του, χωρίς να τον εντοπίσουν, επιτρέπει την εκτίμηση για το ενδεχόμενο η έρευνα να μην ήταν σχολαστική, είτε λόγω του όγκου του νερού καθως καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το νησί το επίμαχο διάστημα, μετέφεραν το σώμα στο σημείο όπου τελικά εντοπίσθηκε.

Με τις έρευνες να συνεχίζονται στο σημείο που εντοπίσθηκε το πτώμα του, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων εντοπίσθηκε (27/11) η μπλούζα και το παπούτσι που δε φορούσε ο φοιτητής.

Χωρίς -κατα τις εως τώρα ερευνες- να εχει προκύψει κίνητρο για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 21άχρονου Νίκου Χατζηπαύλου, αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής και των εξετάσεων στο πτωμα του νεαρού άνδρα .

Η προανακριτική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες και τα πραγματικά γεγονότα που επέφεραν το θάνατο στον 21άχρονο φοιτητή.