Καλλιθέα: Οχτώ αστυνομικοί και δυο συνέργεια φιλοζωικής για πέντε ωρες επιχειρούσαν να δεσμεύσουν οικόσιτο Καυκασιανό ποιμενικό

Ζωόφιλος ανέλαβε κηδεμόνας ενός εξαιρετικά δύσκολου και μεγαλόσωμου καυκασιανού ποιμενικού, και καθώς αδυνατούσε να ελέγξει το οικοσιτο ζώο, κάλεσε την Άμεση Δράση

Με κλήση στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης το απόγευμα της Κυριακής (09/01), κηδεμόνας οικοσιτου Καυκασιανού Ποιμενικο- Alabai-, βάρους άνω των 60 κιλών, ζήτησε βοήθεια για να ελέγξει τον μεγαλώσομο και αφηνιασμένο ζώο του. Με την άφιξη του πληρώματος καθώς οι δύο αστυνομικοί δε μπορούσαν να ανταποκριθουν μόνοι τους, κάλεσαν ενισχύσεις.

Για σχεδόν πέντε ώρες οχτώ αστυνομικοί επιχειρούσαν να τιθασεύσουν τον Καυκασιανό ποιμενικό στην αυλή της ισόγεια μονοκατοικία στην Καλλιθέα, ενώ πλήρωμα της Τροχαίας διέκοψε την κυκλοφορία στο δρόμο μπροστά από τη μονοκατοικία στο ενδεχόμενο ο σκύλος να υπερπήδησε τη μάντρα και σε μικρή απόσταση στο πάρκο έπαιζαν μικρά παιδιά.

Στο χώρο μετέβη ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας και μέλος της Φιλοζωικής Κορωπίου (09/01-19.20) σε μια προσπάθεια με τροφή και λάσο, να περιορίσει τον αφηνιασμένο Καυκασιανό ποιμενικό, χωρίς αποτέλεσμα και κλήθηκε σε συνδρομή δεύτερο συνεργείο από τη Φιλοζωική.

«Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε απασχολημένο το ζώο, ώστε να μην απομακρυνθεί απ’ το σημείο. Τελικά γύρω στις 8 το βράδυ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ζωντανό και να το βάλουν στο ειδικό όχημα. Μετα από 4 ώρες αποφύγαμε τα χειρότερα και για τους πολίτες και για το ζώο που σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου που συμμετείχαμε στο χθεσινό περιστατικό για την ψυχραιμία, την υπομονή και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν», ανέφερε σε ανάρτησή του, ο Αμεσοδρασιτης και αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Τάκης Κυριακάκος.

Το μεγαλώσομο οικοσιτο ζώο, μεταφέρθηκε σε φιλοξενία, εγώ για την υπόθεση, διεξάγεται έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες . Στον ιδιοκτήτη καθώς ο σκύλος δεν διέθετε βιβλιάριο υγείας και δεν ήταν τσιπαρισμενος επιβλήθηκε πρόστιμο €1.300 ενώ με Εισαγγελική εντολή αφαιρέθηκε η επιμέλεια του.