Καλλιθέα Κατερίνης: Η σύλληψη του δράστη το 2016 για ναρκωτικά κίνητρο για δολοφονία του 45χρονου

Στον προσδιορισμό και τη σύλληψη του δράστη της δολοφονίας του 45χρονου άνδρα ο οποίος εντοπίσθηκε νεκρός πίσω από το νεκροταφείο της Καλλιθέας Κατερίνης, προχώρησε η Ασφάλεια Κατερίνης

Σε μια “εκκρεμότητα” από το παρελθόν, αποδίδεται από το δράστη το κίνητρο για τη δολοφονία του 45χρονου. Στην απολογία του ο 58χρονος,  καθ’ ομολογίαν δράστης ανέφερε ότι είχαν γνωριμία με το θύμα καθώς ήταν χρήστες ναρκωτικών. Υποστήριξε ότι θεωρούσε όλα αυτά τα χρόνια, υπεύθυνο το θύμα, για τη σύλληψή του το 2016, καθώς εντοπίσθηκε να κατέχει ναρκωτικά και καταδικαστηκε σε ποινή φυλάκισης.

Με την επιστροφή του 45χρονου στην Ελλάδα, ο δράστης τους τελευταίους περίπου επτά μήνες, ζητούσε συναντήσεις από το θύμα, καθώς φέρεται να είχε προαποφασίσει το έγκλημα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, στην τελευταία τους συνάντηση (14/06), ο 58χρονος, συναντήθηκε στο σπίτι του με τον 45χρονο και μετά από διένεξη μεταξύ τους, τον χτύπησε και τον έδεσε με σχοινί. Στη συνέχεια τον μετέφερε τον 45χρονομε όχημα στην πίσω πλευρά του κοιμητηρίου στην Καλλιθέα Κατερίνης, όπου τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια για να εξαφανίσει τα ίχνη και να αποκρύψει το έγκλημα του, τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό και προκάλεσε φωτιά ώστε να αποφύγει την ταυτοποίηση του από την Ασφάλεια.

Από τα ευρήματα της νεκροτομής, ο 45χρονος έφερε τραύμα στο κεφάλι από σκάγια κυνηγετικού όπλου, ενώ το πτώμα έφερε ίχνη από τα δεσμά ακινητοποίησης καθώς εντοπίστηκε δεμένο πισθάγκωνα. Ο 58χρονος δράστης με την ποινική δικογραφία αναμένεται να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα.