Καλλιθέα: Επεισόδια, μολωτοφ, δικογραφία και 12 συλλήψεις

Επεισόδια σε βάρος των Αστυνομικών , μολωτοφ και επιθεσεις αμαυρωσαν την παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Καλλιθέα.

Στην πλατεία στις Τζιτζιφιές (Καλλιθέα), οργανωμένη ομάδα περίπου 50 ατόμων με διακριτικά της Χρυσής Αυγής, επιχείρησαν να προσεγγίσουν στην πλατεία Κύπρου, στο χώρο της εξέδρας των επισήμων για τη μαθητική παρέλαση. Αστυνομικοί σε Μέτρα Τάξης των ΜΑΤ τους απώθησαν.

Με ρίψη βόμβας μολώτοφ και πέτρες τα άτομα κινήθηκαν κατά των Αστυνομικών.

Μετρα της ΕΛ.ΑΣ είχαν ληφθεί από νωρίς το πρωί (25/03) καθώς αντιφασίστες και μέλη συλλογικοτήτων, είχαν προγραμματισμένη αυτοσυγκέντρωση, και επιχείρησαν να προσεγγίσουν στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής και απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αναφορές για 3 τραυματίες

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο των Μέτρων Τάξης ενόψει του εορτασμού της Εθνικής επετείου συνελήφθησαν στην Καλλιθέα 12 άτομα για συμμετοχη  τους σε επεισόδια και σχηματίζεται ποινική δικογραφία σε βάρος τους.

Τα ατομα με ρίψεις μολώτοφ επιτέθηκαν κατα των Αστυνομικών

Η δικογραφία περιλαμβάνει κατηγορίες για ρίψεις μολωτοφ επιθέσεις κατα Αστυνομικών, σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport, ένας εκ των 12 συλληφθέντων είχε συλληφθεί για υπόθεση Ρατσιστικής βίας, καθώς και τέσσερις ανήλικοι.