Καλαμπακι Δραμας: Εξουδετέρωση για τον μηχανισμό σε συνδεσμολογία με χειρομβοβίδα σε παγιδευμένο ΑΤΜ

Ελεγχόμενη διάσπαση πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο μηχανισμό που δεν εξερράγη και είχαν παγιδεύσει άγνωστοι το ΑΤΜ στο Καλαμπακι Δραμας

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σύμφωνα με το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, αποτελείτο από χειροβομβίδα σε συνδεσμολογία με ποσότητα ΤΝΤ. Οι δράστες τοποθέτησαν τον ΑΕΜ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευή (10/07),  σε υπαίθριο ΑΤΜ, στην πλατεία του Καλαμπακίου της Δράμας. Ωστόσο -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- ο εκρηκτικού μηχανισμού είχε ατελή έκρηξη, με αποτέλεσμα δεν εξερράγη με αποτέλεσμα η πρόσοψη του ΑΤΜ να καταστραφεί, ενώ η χειροβομβίδα παρέμεινε στο ΑΤΜ .

Στο χώρο από την πρώτη στιγμή κλήθηκε και μετέβη Πυροσβεστικη, Ασθενοφορο ενώ πληρώματα της ΕΛΑΣ είχαν αποκλείσει το χώρο της αγοράς ώστε  πυροτεχνουργός να προχωρήσει σε ελεγχόμενη διάσπαση του μηχανισμού .

Το υπαίθριο ΑΤΜ είναι τοποθετημένο στην πλατεία του χωρίου και σε απόσταση 20 μέτρων από αρτοποιείο και την αγορά από όπου οι ντόπιοι προμηθεύονται το αγαθά τους. Το πρωί διερχόμενος πολίτης ο οποίος επιχείρησε ανάληψη, αντιλήφθηκε την ύπαρξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και ειδοποίησε τις Αρχές.

 

Όπως σημειώνεται από τους ντόπιους αν και δεν υπήρξαν θύματα, η ανησυχία των κατοίκων είναι έντονη, καθώς το ΑΤΜ βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, όπου συγκεντρώνονται παιδιά και απέναντι από το ΚΑΠΗ και Δημοτικές Υπηρεσίες.

Οι έρευνες των αστυνομικών εκτείνονται στην ταυτοποίηση των δραστών ενώ ερευνάται και η προέλευση των εκρηκτικών.