Κάλαμος Αττικής: Ο Δήμος Ωρωπού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο Δημος Ωρωπού, με την καταστροφική πυρκαγιά να μαίνεται στην περιοχή του Καλάμου. Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες για εκκένωση της περιοχής.

Εξαιρετικά δύσκολη η νύχτα στον Κάλαμο. Η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε (13/08-16.30) μαίνεται ανεξέλεγκτη, κατακαίγοντας το πυκνό πευκοδάσος, και τα διάσπαρτα σε δασική περιοχή σπίτια. Τα ξημερώματα (14/08) ο Δήμαρχος Ωρωπού απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους των Αγίων Αποστόλων να απομακρυνθούν άμεσα από τα σπίτια τους, καθώς και οι ένοικοι των οικισμών Πανόραμα, Αγία Βαρβάρα, Κυψέλη, Βλαστός.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, αργά το βράδυ στην τηλεόραση της ΕΡΤ-1, ανέφερε ότι έκανε δεκτό το αίτημα της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου και κηρύσσει τον Δήμο Ωρωπού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ενω η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την εξέλιξη της κατάσβεσης της φωτιάς.

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, αναφέρετε στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η οποια ευχαριστεί «για την αυταπάρνησή τους και την αποτελεσματική τους συνεργασία στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς τους Πυροσβέστες, τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πoλιτικής Προστασίας της Περιφέρειας καθώς και τους εθελοντές για την άμεση ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς».

Στην ίδια ανακοίνωση, εύχεται “περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Γιόβα, Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής”.