Καλαμάτα: Προφυλακιστέοι οι πέντε της “Ομάδας Ε” για τις βομβιστικές επιθέσεις σε Καλαμάτα και Μυστρα.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πέντε ανδρες μέλη της “Ομάδας Ε”, οι οποίο συνελήφθησαν για τις βομβιστικές επιθέσεις σε Καλαμάτα και Μυστρά Λακωνίας.

ΟΜΑΔΑ Ε.jpgΕνώπιον της Ανακρίτριας απολογήθηκαν (27/10) οι πέντε κατ ομολογίαν δράστες οι πέντε κατ ομολογίαν δράστες των επιθέσεων με αυτοσχέδιους εκρηκτικόυς μηχανισμούς, στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο αγλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά Λακωνίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 52άχρονος από την Καλαμάτα, φέρεται να συμμετείχε ενεργά στην ομάδα, την οποία οργάνωσε το 2009, στις οποία είχαν ενταχθεί ο 28άχρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Δράμα, ο 25άχρονος απότακτος της ΕΛ.ΑΣ (2013) με καταγωγή απο τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, κι εργάζεται ως προσωπικό ιδιωτικής ασφαλειας, ο 30άχρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας και 34άχρονος κτηνοτρόφος από το Καλλίφυτο Δράμας.

wpid-upl562cb6e19e004.jpgΟι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνουν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, για τρομοκρατία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση , έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, με δομημένη και διαρκή δράση, κατοχή όπλων κ.ά. Στις απολογίες τους, ενώπιον της Ανακρίτριας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε κατηγορουμενοι καταφέρθηκαν εναντίον του συστήματος και των μασόνων, ενω υποστήριξαν ότι “οι Ελληνες, πρέπει να ξεκινήσουν πόλεμο, στο όνομα του Δία”, ενώ έδρασαν ως μέλη της «Ομάδας Έψιλον ΕΥ».

Με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα αποφασίσθηκε η προφυλάκιση και των πέντε κατηγορουμένων οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη και ομολογησαν τις πράξεις τους.