Καλαμάτα: Προφυλακιστέοι οι δύο- Τρεις ελεύθεροι με Π.Ο- Απολογίες μέχρι τα ξημερώματα

Απολογίες ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακρίτριας, για τους συλληφθέντες της “συμμορίας των 11”
Με μια διαδικασία η οποία διήρκησε μέχρι τις 03:10!!! – ξεκίνησε με την μετάβαση των κατηγορουμένων το πρωί στις 09:00 στα Δικαστήρια – ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της απολογίας των 5 από τους συνολικά 11 επαγγελματιών που είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη στην Καλαμάτα με τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν κατά περίπτωση να είναι βαριές, σε μια υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση.
Μετά και από μαραθώνιες απολογίες στην κα Ανακρίτρια και ακολούθως στην Εισαγγελία οι 2 από τους 5 κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις μέχρι και τη διεξαγωγή της δίκης.

Η όλη διαδικασία είχε διάφορα στάδια και εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η απολογία του 45 χρόνου που φέρεται – με βάση το διαβιβαστικό της Αστυνομίας να έχει ηγετικό ρόλο – κράτησε περισσότερες από 6 ώρες. 

Στη διαδικασία εξετάστηκαν αρκετά σημεία με πολλές υποθέσεις από το παρελθόν να αναφύονται και ανάμεσα σε άλλα να αναζητούνται και πτυχές της κατάστασης… του πόσο μπορεί να εμπίπτει η ροή χρήματος σε βαθμό που να φθάνει σε εκείνο των κατηγοριών που περιλαμβάνονται για «ξέπλυμα» στο μακρινό 2004. Όλοι τους κατηγορηματικά αρνήθηκαν τις κατηγορίες έτσι όπως αυτές αποδίδονται..

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης Θ. Μαντά και Γ. Ράλλη

_______________________________________________

* best-tv.gr