ΑΤ.Καισαριανής : Καταδρομική με μολώτοφ- Προσαγωγές 4ων για την επίθεση

Υλικες ζημίες από επίθεση με μολώτοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής. Ελαφρά τραυματίσθηκε ο σκοπός.

Οι δράστες της καταδρομικής ενέργειας (14/05-03.40) με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, επιτέθηκαν  με γκαζάκια και μολώτοφ στον σκοπό και προς το κτήριο που στεγάζεται το Αστυνομικο Τμήμα.

Μετά την ενέργεια οι δράστες διέφυγαν στα στενά

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ  η επίθεση αποδίδεται στην αρνητική απάντησης στο αίτημα για άδεια στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Ελαφρά στο κεφάλι τραυματίστηκε ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος.

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή τους στην επίθεση. Ενώ οι ζημιές περιορίστηκαν σε φθορές (μαύρισμα) στο κουβούκλιο του σκοπού, στην είσοδο του Τμήματος.

Το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής είχε δεχθεί τρομοκρατική επίθεσης με χειροβομβίδα (26/02 2018) Κατά την οποία είχε τραυματιστεί οδηγός ταξί ο οποίος είχε σταματήσει κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα .

Την ευθύνη είχε αναλάβει με ανάρτησή της σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις, σε “συμπαράσταση” του Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, κατηγορούμενο για την αποστολή τρομοδέματος που τραυμάτισε τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.