Κ.Μπακογιάννης σε Β.Λέβα: «Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με το δολοφόνο του πατέρα μου..»

Περιοδεία στις Υπηρεσίες αρμοδιότητας του Υπουργείου του, πραγματοποιεί από το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Πανούσης, συνοδευόμενος από της ηγεσίες των δύο ενστόλων Σωμάτων. Νωρίς το μεσημέρι στην πολη της Λαμίας, είχε συνάντηση με τον περιφεριάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ωστόσο η συμπεριφορά της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βάσω Λέβα προκάλεσε την εύλογη, αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη, με αφορμή δήλωση της, για επαφή που είχε με τον κατάδικο τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

image

Η συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Πανούση και του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, στο γραφείο του, ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα (03/04).
Ο περιφερειάρχης Στερεάς μεταξύ των άλλων εξέφρασε στον Υπουργό τους προβληματισμούς του για χειρισμούς της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι “δε μπορεί οι Βουλευτές να συνδιαλέγονται με τρομοκράτες”.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα η οποια μαζί με άλλους βουλευτές του Νομού συνόδευαν τον αναπληρωτή Υπουργό και ήταν παρούσα στη συνάντηση, θεώρησε ότι έπρεπε να δικαιολογηθεί, με τον Κώστα Μπακογιάννη να τη διακόπτει και να της απευθύνεται αναφέροντας «Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με το δολοφόνο του πατέρα μου. Αυτός όμως κανέναν πολιτισμό δεν επέδειξε όταν σκότωνε τα θύματά του» ενώ πρόσθεσε: «Ως περιφερειάρχης σας καλωσορίζω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια, αλλά ως άνθρωπος σταματάω εδώ. Μέσα σε μια δημοκρατία, όλοι κρινόμαστε…».
Σε υπεράσπισή της, ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης απευθύνθηκε προς τον Κώστα Μπακογιάννη, και έθεσε το ερώτημα, γιατί ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και δεν μιλάει για θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Στερεάς, «Απαγορευτικά βγάζει μόνο το λιμεναρχείο. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει λογοκρισία. Και φυσικά μιλάω για θέματα που μας αφορούν όλους και την Περιφέρεια, όπως οι φυλακές Δομοκού» του ανταπάντηση ο Κώστας Μπακογιάννης.
Σε άλλο σημείο της συνάντησης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και πάλι να απολογηθεί, με τον Κώστα Μπακογιάννη μα απαξιώνει να της απαντήσει, και το Γιάννη Πανούση, να τονίζει με νόημα «Εγώ δεν είμαι Εισαγγελέας».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport