Ήταν ο Στρατηγός Ανδρέας Κόης

Έφυγε απο τη ζωη ο Ανδρέας Κόης, πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο ΓΝΑ οπου ειχε εισαχθεί για νοσηλεία κατέληξε (08/03) ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ανδρέας Κόης. Διετέλεσε Αρχηγός (από 28/02 2006) με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και είχε υποβάλλει την παραίτησή του το Δεκέμβριο του 2007- ενώ η θητεία του έληγε το Μαρτιο (2008) -στον τότε Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, οποίος την έκανε αποδεκτή, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Όλοι γνώριζαν ωστόσο το “βαρύ” κλίμα που είχε δημιουργηθεί με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου (2007). Τα σενάρια “πιέσεων” που δέχθηκε ενισχύθηκαν μετά τη συνάντηση με τον τότε Υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη και ακολούθησε η έγγραφη παραίτησή του.
Γεννημένος το 1950 στον Άγιο Χαράλαμπο Φθιώτιδας, υπήρξε έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1974 και από το Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας αποφοίτησε το 1978 και απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.
Υπηρέτησε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, στην Π.Υ. Άμφισσας και ως Διοικητής στην Π.Υ. Καρπενησίου και σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς των Αθηνών. Διετέλεσε Διοικητής του 2ου  Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, στον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.
Το Μάιο του 2000 τοποθετήθηκε Διοικητής της 1ης  Ε.Μ.Α.Κ. και συμμετείχε στην κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών (Αρκαδία, Αχαΐα, Φθιώτιδα, Σκιάθο και Ιωάννινα), στην περισυλλογή των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου του οχηματαγωγού “ΣΑΜΙΝΑ” στην Πάρο και στις πλημμύρες της Αττικής.
Το Μάρτιο του 2001 τοποθετήθηκε Διοικητής στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, ενώ το Μάρτιο του 2002, προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και υπηρέτησε ως Διοικητής στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.
Από τον Απρίλιο του 2004, προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού του Π.Σ.
Ήταν μέλος του  Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας ( ΚΕ.ΜΕ.Α.), από την ίδρυση του και είχε προαχθεί σε όλους τους βαθμούς κατ’ εκλογήν και έχει τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Φοίνικα, τον Ταξιάρχη της Τιμής και πολλές ηθικές και υλικές αμοιβές.