Ιταλία: Συνελήφθη ο Αλβανός μέλος του καρτελ με τον ένα τόνο κοκαϊνη στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Στην Ιταλία συνελήφθη καταζητούμενος Αλβανός με Ευρωπαϊκό ένταλμα για μεταφορά κοκαϊνης που εξαρθρώθηκε πριν σχεδόν ένα μήνα στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Ο  42χρονος Αλβανός Alfred Αrapi, γεννημένο το 1978 στο Mirditë, αναζητούνταν ως μέλος του “καρτελ” του ενός τόνου και 181 κιλών κοκαϊνης που είχε εντοπιστεί πριν σχεδόν ένα μήνα στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετέφεραν με ιστιοφόρο τα ναρκωτικά με προορισμό την παράνομη αγορά σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Ο καταζητούμενος Αλβανός, συνελήφθη από την Ασφάλεια του Πορντεντόνε στη βόρεια Ιταλία, ενώ επέβαινε σε μαύρη ΒΜW με ιταλικές πινακίδες, μαζί με άλλα δύο άτομα. Σύμφωνα με την ιταλική Αστυνομία, δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Είχε προηγηθεί, την περασμένη Κυριακή, η σύλληψη στην Καλλιθέα του 28χρονου Ζακυνθινού «ταμία» που ήταν και ο μοναδικός Έλληνας του “καρτέλ”. Στην αστυνομική επιχείρηση πριν από ένα μήνα στον Αστακό, είχαν συλληφθεί οκτώ αλλοδαποί, Αλβανοί και αραβόφωνοι, ενώ κατασχέθηκαν ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης, καθώς και όπλα.