Ισόβια στο δολοφόνο του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου

Ισόβια κάθειρξη επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, στο γκαράζ του σπιτιού του στο Ψυχικό, τον Σεπτέμβριο του 2018.

«Είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία. Είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι. Είχε μεθοδεύσει την πράξη του. Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας», ανέφερε στην πρότασή του η Εισαγγελέας Έδρας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο, η Εισαγγελέας της Έδρας είχε κάνει λόγο στην αγόρευσή της για «ψυχρό εγκληματία» που είχε προσχεδιάσει το έγκλημά του και ζήτησε από το Δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Με έπνιγε το άδικο. Πήγα στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ, δεν θυμάμαι πόσες φορές… Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης», ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος αποδέχτηκε την πράξη του, στη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, στο γκαράζ του σπιτιού του στο Ψυχικό, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Νωρίτερα η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε ζητήσει από το Δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, αίτημα που αν γίνονταν δεκτό θα είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Η πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος προσχεδίασε το έγκλημά του για να μην επιστρέψει τα χρήματα που όφειλε στο φαρμακοποιό Βασίλη Φλώρο, και «οδηγήθηκε στο έγκλημα για να αποφύγει να πληρώσει το χρέος στο φίλο του».

«Από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις», με την Εισαγγελέα να απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι πάσχει από οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

«Παρά του ότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει τις επιταγές, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει έστω κι ένα ευρώ. Έβαλε ως στόχο στη ζωή του να τον σέρνει (σ.σ το θύμα) στα δικαστήρια για να μην πληρώσει. Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα. ‘Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω εγώ, είπε. Ο κατηγορούμενος δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις… Επί μία εβδομάδα παρακολουθούσε το πρόγραμμα του θύματος. Είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία. Είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι. Είχε μεθοδεύσει την πράξη του. Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας. Παραμόνευε το θύμα και όταν τον είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Για να έχει καλύτερη οπτική επαφή, άνοιξε την πόρτα και συνέχισε να τον πυροβολεί και στο σώμα».