Ηράκλειο: Θα πληρώσει ακριβά τη «βαρκάδα» προς τη Ντία- Επιβαρύνεται με το κόστος της επιχείρησης διάσωσης (video)

Την επιχείρηση διάσωσής του καλείται να πληρώσει ο 31άχρονος Λετονός, ο οποίος κινδύνευσε ενώ βρισκόταν με κανό στα ανοιχτά της Χερσονήσου Ηρακλείου

“Βαθιά το χέρι στην τσέπη” καλείται να βάλει  ο 31άχρονος Λετονός ώστε να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης για τη διάσωσή του, όταν επιχείρησε (24/08) με κανό να μεταβεί από τη Χερσόνησο Ηρακλείου στη Ντία, ωστόσο στα έξι ναυτικά μίλα , κάλεσε σε βοήθεια τις Λιμενικές Αρχές .

Σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση κανό πέραν των 500 μέτρων από την ακτή

Σύμφωνα με πληροφορίες* , το κοστολόγιο παροχής υπηρεσιών από το Λιμενικό Σώμα σε “Δημόσιες υπηρεσίες και προς τρίτους”, μπορεί να κυμανθεί από €6,000 έως €8,000, σε μια επιχείρηση που διήρκεσε περίπου 3ώρες.

 

Όπως αναφέρεται, στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του 31άχρονου Λετονού, συμμετείχαν από την ακτή το περιπολικό όχημα τύπου jeep 4X4 το οποίο μετέφερε τους λιμενικούς, το οποίο κοστολογείται προς €30/ ώρα (ε90), Το πλωτό μέσο- περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης – με κόστος προς €1,894/ ώρα (€5,682 ) ένα φουσκωτό  πλωτό ταχύπλοο περιπολικό σκάφος με κόστος συνδρομής στην επιχείρηση €51 / ώρα, (€153).

Στην επιχείρηση  διάσωσης, συμμετείχε σκάφος του λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη, και ελικόπτερο

Για κάθε στέλεχος του Λ.Σ που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης του Λετονού προβλέπεται καταβολή δαπάνης ( ανά ώρα για κάθε βαθμοφόρο) προς €6, και προστίθενται στο .. λογαριασμό επιπλέον €126 καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από επτά Λιμενικοί. Σε περίπτωση που στο κόστος κινητοποίησης συμπεριληφθεί και η δαπάνη για την συμμετοχή του ελικοπτέρου, το οποίο συμμετείχε στις αναζητήσεις, το  κόστος για κάθε ώρα χρήσης του ελικοπτέρου ανέρχεται στα €1,230 .

 

___________________________________________

* creta24.gr