Ηράκλειο: Συνελήφθη η πρώην σύζυγος για την απόπειρα δολοφονίας του Ψυχιάτρου

Συνελήφθη η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου, για τη σε βάρος του ενέδρα θανάτου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Με τις καταγγελίες στις Αστυνομικές Αρχές σε προγενέστερο χρόνο και προανακριτική έρευνα προέκυψαν στοιχεία σε βάρος της 53άχρονης πρώην συζύγου του ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου, καθώς και ο ίδιος στην κατάθεσή του, την υπέδειξε ως ηθική αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του.

Οι Ααστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης προσήγαγαν αρχικά (15/12) το πρωί την 53άχρονη πρωην σύζυγο του 50άχρονου, επισης γιατρός, και εξετάσθηκε αναφορικά με την υπόθεση.

Φέρεται να είχε προειδοποιήσει την αδελφή του πρώην συζύγου της ότι «θα τον σκοτώσει»

Ωστόσο, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (15/12) η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου, συνελήφθη ως ηθική αυτουργός και κρατείται στο Αστυνομικό Αέγαρο Ηρακλείου.

neakriti1

«Ήθελαν να με σκοτώσουν», «έχω κατονομάσει ένα άτομο από το προσωπικό μου περιβάλλον από το οποίο έχω δεχθεί επανειλημμένες φορές απειλές κατά της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας», δήλωνε μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του (14/12) ο ψυχίατρος Δημήτρης Στριμπάκος, σε ενέδρα ενώ αποχωρούσε από το ιατρείο του στο Ηράκλειο Κρήτης.

Είχε δεχθεί πυρά- σχεδόν- από δύο μήνες, ενώ επέστρεφε σπίτι του, καταγγέλλει ο ψυχίατρος

«Την πρώτη φορά που μου συνέβη πριν δύο μήνες θυμάμαι ότι ήταν ένα άτομο πάνω σε μια μηχανή, με τύφλωσε με τον προβολέα του κάτω από μια γεφυρα της εθνικής που έπρεπε να σταματήσω για να ελέγξω και την ήξερε και αυτή τη διαδρομή ότι την ακολουθούσα καθημερινά» περιέγραψε για τότε, ο ψυχίατρος.
«Χθες (σ.σ. το βράδυ της Πέμπτης (14/12)) πάλι κάνοντας μια συγκεκριμένη κίνηση που κάνω φεύγοντας από το ιατρείο μου για να κάνω αναστροφή σε ένα υπαίθριο σκοτεινό πάρκινγκ, το μόνο που κατάλαβα είναι ότι δέχθηκα πυροβολισμούς. Στην αρχή πίστεψα ότι “έφαγα”τις σφαίρες στο κεφάλι γιατί γέμισα αίματα. Μία σφαίρα όντως σφηνώθηκε στο προσκεφαλό του καθίσματός μου, είδα τις λάμψεις από το όπλο και κινήθηκα όσο μπορούσα γιατί έπεσα πάνω στο τιμόνι και κατευθύνθηκα προς την οδό Καλοκαιρινού, πήγα σε κάποιο φαρμακείο και ζήτησα  βοήθεια» (..) «Δεν πρόλαβα να τους δω αυτή τη φορά αλλά προφανώς είναι οι ίδιοι που ήταν και την προηγούμενη φορά, ενέδρα και πυροβολισμοί, απλά τώρα ήθελαν να με σκοτώσουν», περιγράφει ο Δημήτρης Στριμπάκος.
Με τη σε βάρος της δικογραφίας η 53άχρονη, αναμένεται να μεταχθεί προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου.