Ηράκλειο: Στο λιμάνι έδεσαν το πλοίο που εντοπίστηκε έμφορτο με όπλα και πυρομαχικά

Προερχόμενο από τον Τουρκικό λιμένα της Αλεξανδρέττας, με τελικό προορισμό τη Λιβύη, εντοπίσθηκε πλοίο έμφορτο με μεγάλο αριθμό όπλων. Το φορτηγό πλοίο, μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να γίνει έλεγχος στα κοντέινερς τα οποία μεταφέρει, στα οποία εκφράζεται η εκτίμηση ότι μεταφέρουν όπλα.

ΚΡΗΤΗ-01 09 2015Στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κρήτης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε (01/09) από πλήρωμα του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), φορτηγό πλοίο σημαίας Βολιβίας, με επταμελές πλήρωμα, το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα οπλισμού, χωρίς όμως και να διαθέτει και τα νόμιμα παραστατικά. Το φορτηγό πλοίο “Haddad 1”, νηολογίου Λαπάζ, και σημαίας Βολιβίας, έπλεε 20 ναυτικά μίλια, νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) των Λιμενικών Αρχών Κρήτης, με περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης «070» του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά τον πρώτο έλεγχο, εντοπίσθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων, για τα οποία διαπιστώθηκε αναντιστοιχεία στα συνοδευτικά παραστατικά που διέθετε.

Το πλήρωμα και ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου συνελλήφθησαν ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Σύμφωνα με ανε πιβεβαίωτες -μέχρι στιγμής πληροφορίες- το φορτηγό πλοίο κατά το παρελθόν είχε νηολογηθεί στη Μυτιλήνη, υπό Ελληνική σημαία, το οποίο έξετάζεται.

Συμφώνως με την επίσημη ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ «Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής».