ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Μύρισε το δράστη και τον υπέδειξε στους αστυνομικούς

Το θυμα της ληστείας ήταν.. λαγωνικο.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις “έδειξαν” το δράστη και επιβεβαίωσαν την.. όσφρηση του 42χρονου που δέχθηκε χτυπήματα από το ληστή.
Υπέδειξε στους αστυνομικούς ποιος πίστευε ότι τον χτύπησε για να τον ληστέψει από τη μυρωδιά που ανέδυε το σώμα του δράστη. Οι αστυνομικοί κράτησαν αυτό το στοιχείο στο πίσω μέρος του μυαλού τους, περιμένοντας παράλληλα τις απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων που εξέτασαν τα πειστήρια που είχαν στη διάθεσή τους από τον τόπο του συμβάντος.
Οι απαντήσεις ήρθαν χθες και όχι μόνο έδειξαν ποιος είναι ο ληστής αλλά δικαίωσαν και το θύμα με την ευαίσθητη όσφρηση!
Η απίστευτη αυτή εξέλιξη αφορά μια βάναυση επίθεση- ληστεία που είχε γίνει το καλοκαίρι σε ορεινό χωριό του νομού Ηρακλείου, την οποία όμως η τοπική ΕΛ.ΑΣ. ουδέποτε παρουσίασε προς τα μέσα ενημέρωσης, ενώ τη χαρακτήρισε σύμφωνα με την πάγια τακτική της και ως κλοπή, αποσκοπώντας να παρουσιάσει προς το Αρχηγείο χαμηλή εγκληματικότητα στο Ηράκλειο.
Η ληστεία είχε γίνει ξημερώματα της 5ης Ιουλίου με θύμα έναν 42χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα. Ο ίδιος μιλώντας χθες στην «Π» περιέγραψε το πώς δύο άτομα εισέβαλαν στο σπίτι του και αφού τον χτύπησαν σε βαθμό τέτοιο ώστε να πάει στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μετά του πήραν ό,τι είχε και δεν είχε κι εξαφανίστηκαν.
«Ήταν 1.45 το ξημέρωμα της 5ης Ιουλίου, ημέρα Σάββατο. Κοιμόμουν όταν ξαφνικά δύο άτομα μπήκαν στο σπίτι από το κλιμακοστάσιο και μου επιτέθηκαν. Ο ένας με κρατούσε κι ο άλλος με χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι με ένα λοστάρι με αποτέλεσμα να αιμορραγώ αρκετά και για πολλή ώρα» μας είπε ο 42χρονος.
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, όταν ο ένας από τους ληστές τον άφησε για να ψάξει για χρήματα και κοσμήματα, ο άλλος τον κρατούσε. «Από τη μυρωδιά του κατάλαβα ποιος είναι» μας είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να είμαι όμως βέβαιος ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο άτομο, ωστόσο έδωσα στοιχεία στους αστυνομικούς για να ερευνήσουν την υποψία που είχα».
Ερωτηθείς ο 42χρονος εάν οι δράστες φορούσαν κουκούλα ή αναγνώρισε κάτι άλλο σε αυτούς, μας απάντησε ότι δεν μπόρεσε να δει γιατί ήταν σκοτεινά και δεν πρόσεξε, ενώ ήταν και φοβισμένος από την απρόσμενη επίσκεψη.
Οι δύο δράστες κινήθηκαν στο χώρο με απίστευτη άνεση, στοιχείο που δείχνει επίσης ότι ήταν γνωστοί του θύματος και ήξεραν αρκετά καλά πού κρύβει τι. Έτσι, λοιπόν, ο ένας ληστής που κινούνταν στο χώρο, πήγε στην ντουλάπα και αφού την άνοιξε παραβίασε ή πήρε κατά μία άλλη εκδοχή ένα μικρών διαστάσεων χρηματοκιβώτιο.
«Μέσα σε αυτό το χρηματοκιβώτιο είχα δυόμισι χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας, καθώς ήταν οικογενειακά κειμήλια» ανέφερε ο ίδιος. Επίσης, ο ληστής πήρε από το πορτοφόλι του 42χρονου 730 ευρώ, αλλά και τα κλειδιά ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο ευτυχώς δεν πήραν φεύγοντας».
Ο 42χρονος πάντως αφού έφυγαν οι δύο ληστές έβαλε τις φωνές κι έτσι έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει η αδερφή του και ο γαμπρός του, οι οποίοι μένουν έναν όροφο από κάτω από εκείνον. Στη συνέχεια τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα και στη συνέχεια του έδωσαν εξιτήριο.

Η περίεργη εξαφάνιση
Τόσο πάντως ο 42χρονος όσο και ο πατέρας του στο άκουσμα μερικών στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, θεώρησαν εξαρχής ως ύποπτο άτομο που ήταν κατά το παρελθόν μέλος της οικογένειάς τους.
Η «Π» αν και γνωρίζει στοιχεία αναφορικά με την ταυτότητα του φερόμενου ως δράστη, ωστόσο δεν τα δημοσιοποιεί καθώς οι Αρχές αναζητούν το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος για τη διάπραξη ανάλογων περιστατικών τόσο εκτός Κρήτης όσο και εντός.
Στο στόχαστρο των αξιωματικών έχει μπει μια γυναίκα, η οποία εξαφανίστηκε περίπου μια εβδομάδα πριν από τη ληστεία.

Πηγή– του Θάνου Περβολαράκη

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport