Ηράκλειο Κρήτης: Αστυνόμος πήρε από το Τμήμα κρατούμενο και τον επέστρεψε.. το πρωί- Τεθηκε σε διαθεσιμότα και διατάχθηκε ΕΔΕ

Με απόφαση του Αρχηγείου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Αξιωματικός και Αρχιφύλακας της ΔΑ Ηρακλείου, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση καθήκοντος και απελευθέρωση κρατουμένου και διενεργείται ΕΔΕ

Στο Ηρακλειο, το βράδυ της Παρασκευής- ξημερώματα Σαββάτου, μεικτά κλιμάκια ενεργούσαν ελέγχους για ηχορύπανση και υγειονομικές παραβάσεις σε νυχτερινά μαγαζιά. Σε αστυνομικό έλεγχο σε μπαρ που διατηρεί επιχειρηματίας στο κέντρο του Ηρακλείου, διαπιστώθηκαν υγειονομικές παραβάσεις και ηχορύπανση και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.  Κατά τον έλεγχο, ως θαμώνας, εκτός υπηρεσίας, ήταν παρών και ο Αστυνόμος Α της  ΕΛΑΣ, οποίος φέρεται να παρενέβη κατά τη διαδικασία του ελέγχου και ζήτησε από τους συναδέλφους του, να μην προβούν στη σύλληψη του επιχειρηματία. Συμφωνα με τους ενεργούντες τον έλεγχο Αστυνομικούς, του επεσήμαναν ότι θα επέβαλλαν την αυτόφωρη διαδιασία όπως προβλέπεται και σε θα έκαναν  διακρίσεις .

Οι συλληφθέντες από τα ελεγχόμενα μπαρ οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, σχηματίσθηκε δικογραφία και πρέμειναν κρατούμενοι στο Τμήμα Μεταγωγών. Ωστόσο φέρεται ο Αστυνόμος Α’ (23/11-03:10), εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, να έχει μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο Αρχιφύλακας παρανόμως, ενημερώθηκε για τη διαδικασία, και ζήτησε να δει τον κρατούμενο ιδιοκτήτη του μπαρ. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέλαβε τον κρατούμενο και αποχώρησαν από την Αστυνομική Υπηρεσία. Μολις έγινε αντιληπτή η απουσία του κρατούμενου, με τηλεφωνική επικοινωνία του Αξιωματικού Υπηρεσία, ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, επέστρεψαν … μετά από περίπου τρεις ώρες κι ενώ ο οι Αστυνομικοί αναζητούσαν τον κρατούμενο εντός Αστυνομικού Μεγάρου.

Οι Αστυνομικοί βάρδιας ενημέρωσαν την ηγεσία της ΔΑ Ηρακλείου και διαβιβάστηκε ενημέρωση στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με  εντολή να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος του Αστυνόμου της ΕΛΑΣ για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της απελευθέρωσης κρατουμένου. Οι δύο Αστυνομικοί και ο ιδιώτης συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελεά.