Ίος: Έξι μαθητές τραυματίστηκαν στο πλοίο- Έπεσαν στις κυλιόμενες

Μαθήτρια της Α Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, τραυματίας μεταξύ των συμμαθητών της, καθώς έπεσαν από τις κυλιόμενες σκάλες του πλοίου της γραμμής που επέβαιναν οι σχολική εκδρομή

Έξι μαθητές τραυματίστηκαν σε σχολική εκδρομή στην Ίο, κατά την αποβίβαση από το πλοίο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ», υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσαν από τις κυλιόμενες σκάλες. Οι μαθητές πραγματοποιούσαν σχολική εκδρομή από τη Σαντορίνη στην Ίο.

Η κυλιόμενη σκάλα ενεργοποιήθηκε χωρίς προειδοποίηση, ανέφερε ο Μανώλης Καραμολέγκος, διευθυντής του Γυμνασίου. «Δεν υπήρχε κανένα μέλος του πληρώματος κοντά στην σκάλα για να καθοδηγήσει τα παιδιά, για να προσέχει εάν υπήρχε μπουτόν ασφαλείας το οποίο δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί. Προσπάθησαν οι καθηγητές να σταματήσουν αλλά δεν είναι γνώστες της κατάστασης. Ποιος ήταν υπεύθυνος; Πώς ενεργοποιήθηκε η σκάλα

«Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο πανικόβλητη, ότι ενώ ήταν στις σκάλες του πλοίου, ξαφνικά ξεκίνησε η κύληση. Έπεσε κάτω ένα κορίτσι, του έπιασε τα μαλλιά, μου λέει η κόρη μου ότι είχε πάρα πολλά αίματα», περιέγραψε μητέρα μαθήτριας.

Ανάμεσά στους τραυματίες 14χρονη μαθήτρια, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού για την παροχή Πρώτων Βοηθειών κι έλαβε εξιτήριο στη συνέχεια.

Οι μαθητές, μετά την ολοκλήρωση της εκδρομής τους στην Ίο, επέστρεψαν με το πλοίο της γραμμής, στη Θήρα. Προανάκριση για το ατύχημα, διενεργεί το Λιμεναρχείο Ίου.