Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Μέχρι τη σύλληψη ζούσα με το φόβο, ότι θα με βρει και θα με σκοτώσει»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μετά την επίθεση με βιτριόλι στέκεται ξανά στα πόδια της και δίνει την πρώτη της συνέντευξη

Στο περιοδικό ΟΚ! που θα κυκλοφορήσει εκτάκτως την Παρασκευή (14/03) η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλάει για την τραγική βιωματική εμπειρία της.

Το πρωί της 20ης Μαίου 2020 η ζωή της Ιωάννης Παλιοσπύρου άλλαξε. Η νεαρή γυναίκα όπως κάθε πρωί στάθμευσε το όχημά της και κατευθύνθηκε στο γραφείο της ασφαλιστικής εταιρεία στην οποία εργάζεται στην Καλλιθέα. Εκείνη την ημέρα, θα ζούσε τον απόλυτο τρόμο. Κατά την είσοδό της στην πολυκατοικία, και πριν κάνει χρήση του ασανσερ, η Ιωάννα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι. Δράστιδα η 35χρονη Έφη Κακαραντζούλα,  ιδιωτική υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο η οποία συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο. Η βιτριολίστρια, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της, καθώς ανήκε στο περιβάλλον επαφών της, περίμενε την Ιωάννα στην είσοδο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας όπου εργάζεται και την περιέλουσε με βιτριόλι πριν διαφύγει με μισθωμένο ΤΑΧΙ. Ο Εισαγγελέα, της άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια. Σήμερα βρίσκεται έγκλειστη στις Γυναικείες Φυλακές. Η επίθεση της βιτριολίστριας είχε αφετηρία την εμμονή της στον 40χρονο περιστασιακό ερωτικό της σύντροφο, για τον οποίο είχε υπόνοια ότι διατηρεί επαφές με την Ιωάννα, ύστερα από αίτημα φιλίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είχε αποστείλει ο 40χρονος στην Ιωάννα.

Με ανακοίνωση της, τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ιωάννα απάντησε στους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η υπεράσπιση εκφέρει διαρκώς άποψη για το αν υπάρχει συνεργός ή όχι, αν η πρόθεση της κατηγορουμένης ήταν δολοφονία ή όχι, και ακόμη αποφαίνεται για την ύπαρξη ή μη των ευρημάτων της έρευνας. Μήπως συμμετέχει και αυτή στις έρευνες; Οπότε ας μας ενημερώσει. Εκτός αν έχει μιλήσει επιτέλους η κατηγορούμενη, διότι κατά δήλωση του συνηγόρου της, αρνείται ακόμη και τώρα να πει οτιδήποτε. Δεν είναι “Άρλεκιν”. Πρόκειται για την ζωή μου, που την κατέστρεψε και συνεχίζει να διαψεύδει τα στοιχεία που είναι συντριπτικά εις βάρος της. Σκοπός της ήταν να με σκοτώσει. Όταν δεν το κατάφερε, έψαχνε τρόπο να συνεχίσει το εγκληματικό σχέδιο της, ρωτώντας οικείο μου πρόσωπο πώς μπορεί να με επισκεφθεί στο νοσοκομείο».