Ιωάννα: “Δεν πήρα καμιά απάντηση”- Έφη: “Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης.Μου έγινε εμμονή”

Για τις 21 Οκτωβρίου 2021 διέκοψε το ΜΟΔ Αθηνών και η δικονομική διαδικασία θα συνεχιστεί με την αγόρευση του Εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των διαδίκων

«Σήμερα περίμενα να πάρω απαντήσεις. Δεν πήρα καμία απάντηση. Όσα ισχυρίστηκε κατά τη δικογραφία της καταρρίπτονται από τη δικογραφία και τους εμπειρογνώμονες. Ακόμα και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία και το νοσοκομείο, εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη. Αυτό δείχνει τη στάση της. Ότι είναι αμετανόητη», δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξερχόμενη του ΜΟΔ Αθηνών, ερωτηθήσα εάν αποδέχεται τη “συγγνώμη” της Έφης Κακαραντζουλα, η 34χρονη σχολίασε, «Δεν πήρα καμία απάντηση».
είπε.

Ξεκινώντας την απολογία της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα, ανέφερε, «Τη συγνώμη μου για την επίθεση τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου», και προκάλεσε αντιδράσεις στην οικογένεια της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με τον αδερφός της Ιωάννας, να φωνάζει από το ακροατήριο «νιάου».

Η κατηγορούμενη στην απολογία της, αναφέρθηκε στη σχέση με τον Νώντα αλλά και τη σκέψη που είχε δημιουργήσει στο μυαλό τις, για συσχετισμό του με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, που της ενίσχυσαν τον παραλογισμό και πραγματοποίησε την επίθεση με το βιτριόλι. Ανέφερε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Νώντα το 2018 ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ήταν την ίδια περίοδο που κατά την γνώμη της, εμφανίστηκε η .. Ιωάννα. «Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί», ανέφερε.

Για το βιτριόλι, η Έφη Κακαράντζουλα, “εμπνεύστηκε” από εκπομπή στην τηλεόραση. «Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή», ανέφερε η κατηγορούμενη.

Απολογουμένη η κατηγορόυμενη περιέγραψε ότι αναζήτησε στο κέντρο της Αθήνας για να προμηθευτεί βιτριόλι και βρήκε έναν άνδρα Πακιστανικης καταγωγής που τη βοήθησε. «Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν»

Για την στιγμή της επίθεσης, περιέγραψε, «Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί».

Και ακολούθησε η σύλληψή της, για τηνοποία ανέφερε, «Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψης μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Ο διάλογος με τον Πρόεδρο
Πρόεδρος: Πως ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;
Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.
Πρόεδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;
Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.
Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.
Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.
Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;
Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.
Πρόεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;
Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

Νωρίτερα ο συνήγορος της 36χρονης είχε υποβάλει γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ενώ το αίτημα της πολιτικής αγωγής για την κλήση δύο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση προτάθηκε από τον Εισαγγελέα να απορριφθεί.