Ημερολόγιο με “Μακεδονία” και “Β.Κύπρο”.. τύπωσε η ΕΛ.ΑΣ

Αντιδράσεις προκαλεί η ατζέντα της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2019, καθώς περιλαμβάνει χάρτη της Fyrom ως Μακεδονία και του ψευδοκράτους ως Βόρεια Κύπρο.

Η ατζέντα για το 2019, που διατίθενται σε όλες της Αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας από τη Διεύθυνση Δημόσιων Σχέσεων/3ο Τμήμα Ιστορίας και Εκδόσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει χάρτη που αναφέρει τη FYROM ως Μακεδονία και το ψευδοκράτος ως Βόρεια Κύπρο.

Όπως αποκάλυψε το thestival.gr κανείς από όσους παρέλαβαν τις μακέτες του Ημερολογίου για την ΕΛ.ΑΣ δεν εντόπισε την πρόκληση και εγκρίθηκε η έκδοση και εκτύπωση του στο σύνολο της παραγγελίας.

Ημερολόγιο19_ελασ

Ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσιοποίηση για τους χάρτες των Ημερολογίων της  ΕΛ.ΑΣ,  απο το Γραφείο Τύπου  εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση, «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών καθώς διαπιστώθηκε ότι στα ημερολόγια έτους 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών.

Επιπλέον, ανακαλούνται άμεσα όσα από τα ημερολόγια έχουν διατεθεί σε αστυνομικές Υπηρεσίες».