Ίλιον: Συνελήφθη ψευτοΕπίσκοπος- Εξαπέλυε απειλές και κατάρες κατά Διοικητική ΤΑ και εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το αζημίωτο

Με κατηγορίες για αντιποίηση Αρχής και απάτη καθώς παρίστανε τον “Επίσκοπο Κύπρου” ενεδυμένος με άμφια και εγκόλπια εξαπατούσε πολίτες και απειλούσε με ύβρεις σε διαδικτυακό κανάλι που διατηρούσε

Προ 20ημέρου, ο “γέροντας” με τη μακριά γενειάδα και τα ράσα δήλωσε “Επίσκοπος Καρπασίας& Κύπρου” κι εμφανίστηκε στο Τμήμα Ιλίου ενώ ζήτησε από τον διοικητή της Ασφάλειας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Σταύρο Κατή, διευθέτηση οικονομικής διαφοράς σε αγοραπωλησία οχήματος. Όταν τον ενημέρωσε ότι ως αστικό θέμα δεν άπτεται της αρμοδιότητας των υπηρεσιών Ασφαλείας, για το επόμενο 20ήμερο ο ψευτοΕπίσκοπος εξαπέλυε απειλές κατά πάντων σε κανάλι που διατηρεί στο διαδίκτυο.

Οι ύβρεις ονομαστικά για το Διοικητή της Ασφάλειας καθώς και για ιδιώτη, προκάλεσαν διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως προέκυψε από απαντητικό σε αίτημα της Ασφάλειας Ιλίου προς την Αρχιεπισκοπή Κύπρου, καθώς διευκρίνησαν ότι το άτομο που είχε επικαλεστεί την ιερατική ιδιότητα δεν άνηκε στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ηταν .. απατεώνας.

Ο ψευτοΕπίσκοπος είχε πείσει γυναίκα ομογενή μόνιμης διαμονής στη Γερμανία ότι θα της πουλήσει όχημα έναντι ποσού €5.000 χωρίς να έχει ιδιοκτησιακό δικαίωμα,  καθώς άνηκε σε τρίτο  πρόσωπο.  Η άφιξη της γυναίκας από τη Γερμανία για να παραλάβει το όχημα για το οποίο είχε προκαταβολικά πληρώσει καθώς και ποσό για τα “λειτουργικά έξοδα” όπως της είχε απαιτήσει εκβιαστικά περιέπλεξε την υπόθεση και με τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ψευτοΕπισκόπου την υπόθεση ανέλαβε ως προς τη διερεύνηση το ΤΑ Ιλίου.

Ο 65χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε (28/03) στο Αυτόφωρο.