ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Συνελήφθη πρωταθλητής του στίβου.. υπέκλεπτε, ερωτικά ερασιτεχνικά βίντεο.

Πρωταθλητής του στίβου στα 400μετ εμποδίων, και στα 4Χ400, “προωθούσε” ερωτικά ερασιτεχνικά βίντεο, σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου του εξωτερικού. Ο 28χρονος Κ.Α,  με μεγάλες διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις, συνελήφθη από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 Οι επιδόσεις του τον κατέτασσαν στο βάθρο, σε υψηλές θέσεις μεταξύ αθλητών στον παγκόσμιο στίβο. Ωστόσο οι επιλογές του την τελευταία διετία, είχαν αρχίσει να επιρρεάζουν τις επιδόσεις και την αθλητική πορεία του. Η σύλληψή του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκήματος, αποκάλυψε τη δράση του, όταν δε βρισκόταν στο ταρτάν και δεν έκανε προπονήσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, μέσω Facebook ή ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωταθλητής, προσέγγιζε νεαρές και όμορφες φοιτήτριες σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, στις οποίες εμφανιζόταν με 12 διαφορετικά ψευδώνυμα και προφίλως πάντα ως «μεταπτυχιακός φοιτητής του πανεπιστημίου Πειραιά». Αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη των νεαρών γυναικών, ζητούσε πρόσβαση στους υπολογιστές τους για την μεταπτυχιακή του «έρευνα» στη δοκιμή ενός «λογισμικού ασφαλείας», το οποίο έπρεπε να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους για να «εκτιμήθουν οι δυνατότητές του». Μόλις ο 28χρονος εγκαθιστούσε το λογισμικό, ακύρωνε τα προγράμματα ασφαλέιας του υπολογιστή και αποσπούσε αισθησιακές φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο, που είχαν αποθηκευμένα στους υπολογιστές τους οι νεαρές φοιτήτριες.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την Αστυνομική έρευνα, από 116 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φοιτητριών είχε αποσπάσει περίπου 140.000 φωτογραφίες και βίντεο, ερωτικού περιεχομένου, τα οποία σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα είχε πουλήσει σε «ροζ site» του εξωτερικού. Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες, δεν έχουν όλες ταυτοποιηθεί, με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής 18 φοιτήτριες έχουν υποβάλλει μηνύσεις, βάσει των οποίων έγινε άρση του απορρήτου και εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 28χρονου πρωταθλητή του στίβου. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν  έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί δίσκοι και usb, από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των φοιτητριών οι οποίες έιχαν “εξαπατηθεί” ήταν 116, ενώ ο συνολικός όγκος του επίμαχου υλικού υπολογίζεται σε  3 terabyte…