Ηλεία: “Στη σωστή κατεύθυνση η αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών”, του Η.Παναγούλη|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Προς την σωστή κατεύθυνση, διαβλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, την πρόταση σχεδίου αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιων της ΕΛ.ΑΣ στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας.

Θετικά σχολίασε το σχέδιο της αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών για την Ηλεία, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων,  Ηλίας Παναγούλης.
«Έχουμε πρόβλημα αστυνόμευσης γιατί έχουμε κατακερματισμό δυνάμεων για την στελέχωση και φύλαξη των πολλών αστυνομικών τμημάτων που υπάρχουν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Έχουμε 17 διοικήσεις αξιωματικών, ένα φαινόμενο μοναδικό γι’ αυτή τη χώρα. Αναλώθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες σε μια μικροπολιτική σκοπιμότητα και είδαμε στους ίδιους δήμους, όπως στον Κάμπο σε μια πολύ μικρή εδαφική σε έκταση περιοχή να έχουμε πέντε αστυνομικά τμήματα, τα οποία είναι το ένα δίπλα στο άλλο σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων. Εκεί έχουμε μια ανάλωση αστυνομικού προσωπικού στη φύλαξη των κτηρίων και όχι στην επάνδρωση περιπολικών για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση στα συμβάντα και στην αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος. Με το Σχέδιο της Αναδιάρθρωσης δεν μιλάμε για μείωση του αστυνομικού προσωπικού, μιλάμε για μείωση κτηρίων και μια εξοικονόμηση σε αστυνομικό προσωπικό που σε πραγματικούς αριθμούς όπως παρουσιάσθηκε είναι 70 αστυνομικοί οι οποίοι θα διατεθούν σε εποχούμενες περιπολίες» σημείωσε ο Η. Παναγούλης.
Αναλύοντας το σχέδιο αναδιάρθρωσης σημείωσε πως «ουσιαστικά έχουμε ένα τμήμα ανά δήμο, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις και να μπούμε σε μικροπολιτική λέγοντας ότι σε κάποιο δήμο θα μείνουν δύο τμήματα γιατί εκεί έχουμε πιο ισχυρό δήμαρχο ή θα γίνουν παρεμβάσεις. Πρέπει να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να μείνει το τμήμα στην έδρα του δήμου θα πρέπει οι δήμαρχοι να κοιτάξουν και να έρθουν σε πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο μαζί μας και να δουν την ουσία του πράγματος για να μπορούμε να παρέχουμε κι εμείς ουσιαστική και πραγματική ασφάλεια για τους πολίτες γιατί το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας δεν χωράει εκπτώσεις. Πρέπει να μείνει στην Πολιτεία και δεν εκχωρείται σε κανέναν ιδιώτη» και τόνισε πως με την κατάργηση κάποιων αστυνομικών υπηρεσιών δε σημαίνει πως η αστυνομία θα είναι απούσα καθως μπορούν να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και η ανταπόκριση να είναι πιο άμεση.
Σύμφωνα με  τον πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών της Ηλείας, εκτιμά ότι με τις συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμημάτων θα υπάρξει εξοικονόμηση δυνάμεων που θα καλύψουν τις περιπολίες με καλύτερες προϋποθέσεις και τόνισε πως η ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να απαλλαγεί από δευτερεύουσες εργασίες που καταναλώνουν δυνάμεις και χρόνο, για να επικεντρωθεί στη βασική της αποστολή που είναι η προστασία της ζωής και της προστασίας του Έλληνα πολίτη. «Εμείς θέλουμε να παράγουμε έργο και οι συνδικαλιστές και το αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Ηλείας θέλει να παράγει ουσιαστικό αστυνομικό έργο και θα πρέπει να εμείνουμε σε αυτή την λογική».

_____

*ilialive.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport