Ηλεία: Νεκρός αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, σε τροχαίο- Συγκρούστηκε το υπηρεσιακό όχημα με απορριματοφόρο

Αξιωματικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Πατρών- Πύργου

Ο Υπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ  Νίκος  Γεωργίου, εβρισκόμενος εν υπηρεσία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, επέστρεφε στον Πύργο με το υπηρεσιακό όχημα, όταν συγκρούστηκε μετωπικά με απορριμματοφόρο εν κινήσει στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Πατρών- Πύργου, στο τμήμα ανάμεσα στα Χανάκια και τη διασταύρωση Βουνάργου. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Πύργου, και οι γιατροί διαπίστωναν το θάνατο του 46χρονου Υπαστυνόμου της Δίωξης.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr. ήταν η δεύτερη απώλεια στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, μετά το θάνατο του Υπαστυνόμου Δημήτρη Κίτσου, πριν ένα μήνα.

Ο Υ/Α Α Νίκος Γεωργίου ήταν γιος του επίσης Αστυνομικού και πρώην διοικητή του Α.Τ. Αμαλιάδας και Αστυνομικού Υποδιευθυντή Αμαλιάδας Δημήτρη Γεωργίου. Ως Αξιωματικός, υπηρετούσε περισσότερο από δέκα χρόνια στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Είχε προαχθεί στο βαθμό του Υπαστυνόμου «επ’ ανδραγαθία» με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. το 2012

Ηταν τον περασμένο Ιούλιο  (20/07 2020) όταν ο Νίκος Γεωργίου τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση σύλληψης Ρουμάνου κακοποιού στην Πάτρα και τιμήθηκε για την μαχητικότητά του, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Μεγάλη αγάπη του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ εκτός υπηρεσίας ήταν τα άλογα, με τα οποία συμμετείχε συχνά σε ιππικές εκθέσεις και παρελάσεις μαζί με φίλους του… Ο λευκός “Πάγκαλος” και ο “Ρήγας” ήταν μέλη της οικογένειάς του.

_________________________

* με πληροφορίες από το ilialive.gr