Ηλεια: Η έρευνα για το προσωπικό της Τροχαίας, το περιπολικό σε θέση ΑμεΑ και η απάντηση των Αστυνομικών

Η  απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας για διεξαγωγή έρευνας για τυχόν ευθύνες προσωπικού της Τροχαίας ύστερα από δημοσιοποίηση φωτογραφίας σε ιστότοπο, στάθμευση υπηρεσιακού οχήματος σε χώρο ΑμεΑ.

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλία Παναγούλη, προκάλεσε η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας να διατάξει έρευνα για το προσωπικό της Τροχαίας κατά την διάρκεια τέλεσης του καθήκοντός τους.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, οι Αστυνομικοί της Τροχαίας είχαν επιδώσει τις προηγούμενες  κλίση ύστερα από αλκοτεστ στην υπογράφουσα την καταγγελία και η οποία αποτύπωσε το φωτογραφικό στιγμιότυπο με το περιπολικό σε θέση ΑμεΑ και στη συνέχεια δημοσιοποίησε το υλικό σε τοπικό διαδικτυακό ιστότοπο.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο Η.Παναγούλης αναφέρει:

«Στο στόχαστρο του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου φαίνεται ότι βρίσκονται τελικά οι εργαζόμενοι – αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν στην Ηλεία.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής με περίσσιο ζήλο διέταξε να γίνει έρευνα – μετά από την ανάρτηση φωτογραφίας η οποία τραβήχτηκε επί της οδού Φιλικής Εταιρείας έμπροσθεν του Λαζαράκειου Μεγάρου το απόγευμα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου 2017.

Στην φωτογραφία διακρίνεται στο αριστερό μέρος του δρόμου περιπολικό της τροχαίας, το οποίο βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να λάβει τα αναγκαία τροχονομικά μέτρα, για να υπάρξουν διαθέσιμες θέσεις στάσης και στάθμευσης των επίσημων προσκεκλημένων στη σύσκεψη που θα πραγματοποιείτο στο Λαζαράκειο.

Φτάνοντας στο σημείο το περιπολικό, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος στάσης και στάθμευσης, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι της τροχαίας να σταθμεύσουν για μερικά μόλις λεπτά το περιπολικό που ανήκει στην Τροχαία και όχι στο ΑΤ Ήλιδας όπως ανέφερε η συγκεκριμένη ανάρτηση, στον χώρο στάσης-στάθμευσης ΑμεΑ. Με τους συναδέλφους να βρίσκονται διαρκώς στον δρόμο, μερικά μόλις μέτρα από το περιπολικό, για να λάβουν τα απαραίτητα τροχονομικά μέτρα κλήθηκε τρίτος συνάδελφος προκειμένου να παραλάβει και να απομακρύνει το υπηρεσιακό όχημα το οποίο είχε παραμείνει στην θέση για χρόνο μικρότερο του ενός τετάρτου.

Στην φωτογραφία, η οποία αναρτήθηκε και προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή, δεν διακρίνονται ούτε οι συνάδελφοι αλλά ούτε και η οδός Φιλικής Εταιρείας, η οποία καίτοι σε ώρα αιχμής κατά την άφιξη του περιπολικού είχε πληθώρα σταθμευμένων οχημάτων προ και μετά της θέσεως ΑΜΕΑ και εν συνεχεία γέμισε με κώνους της τροχαίας στο πλαίσιο λήψης μέτρων.

Αυτό το οποίο ωστόσο μας προκαλεί εντύπωση είναι γιατί ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας τώρα επέλεξε να κάνει έρευνα για το περιπολικό και τους συναδέλφους η οποίοι βρίσκονταν σε υπηρεσία κάνοντας την δουλειά τους και όχι πίνοντας καφέ… και δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα θέση για την άσχημη κατάσταση των περιπολικών τα οποία καθημερινά χρησιμοποιούν τόσο οι εργαζόμενοι της τροχαίας αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους».

__________

* “ΠρώτηNews”, Ηλείας (Τίτλος άρθρου, “Στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι”)