Ηλεία: Απονομή Αστυνομικού Σταυρού στο γιο του αείμνηστου Aνθυπαστυνόμου Β.Μαρτζάκλη

Στον υιό του αείμνηστου Αστυνομικού, Βασίλη Μαρτζάκλη σε ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, «Αστυνομικός Σταυρός»

Την Τετάρτη 11 Απριλίου στις 11 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος «Αστυνομικός Σταυρός», στον Ανθυπαστυνόμο ε.α. Βασίλειο ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ του Παρασκευά.

Στην ειδική τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, εκπρόσωποι των Εισαγγελικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων και ενώσεων αποστράτων.

Η επίδοση του Αστυνομικού Μεταλλίου θα πραγματοποιηθεί στον υιό του τιμώμενου αστυνομικού, Παρασκευά ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ, παρουσία μελών της οικογένειάς του, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχου Κωνσταντίνου ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Αστυνομικού Διευθυντή Σωτήριου ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ και όλων των Διοικητών των Αστυνομικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Μετά το πέρας της ειδικής τελετής θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του τιμώμενου αστυνομικού, στο ισόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Η απονομή πραγματοποιείται έπειτα από απόφαση της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριου Προκόπιου ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, μετά από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Κύριου Νικολάου ΤΟΣΚΑ
και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα – πράξη αυτοθυσίας, κατά την οποία ο τιμώμενος Αστυνομικός τραυματίστηκε θανάσιμα.

Πιο συγκεκριμένα, την 11-05-2014 το βράδυ, ο Ανθυπαστυνόμος ε.α. Βασίλειος ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ επιστρέφοντας στην οικία του, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, αντιλήφθηκε συμπλοκή μεταξύ ιδιοκτήτη κοντινού σπιτιού και οπλισμένου με μαχαίρι διαρρήκτη, επενέβη άμεσα και με πράξη αυτοθυσίας διέσωσε τον πολίτη, πλην όμως κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο Ανθυπαστυνόμος Μαρτζακλής Βασίλειος γεννήθηκε το έτος 1979 στην Ανδραβίδα Ηλείας και υπηρετούσε κυρίως σε Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών. Ήταν έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων αγοριών.

_____________

* ilialive.gr