Ικαρία: Κηλίδες αίματος στο κρεβάτι του ξενοδοχείου όπου διέμενε το ζευγάρι

Οι έρευνες της Ασφάλειας Σάμου σε συνεργασία με κλιμάκιο του γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου είναι σε εξέλιξη.

Κηλίδες αίματος στο κρεβάτι του δωματίου όπου διέμενε η 35άχρονη Αγγλίδα Natalie Christopher με τον 38άχρονο Κύπριο σύντροφό της εντοπίστηκαν, ελήφθησαν ως δείγματα και έχουν αποσταλεί προς εξέταση DNA
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίμα προέρχεται από ρινορραγία, με τα εργαστηριακά αποτελέσματα να αναμένεται να αποδώσουν ταυτότητα στο υλικό που έχει εντοπισθεί στο χώρο.

Ο Κύπριος σύντροφός της, υποστηρίζει στην κατάθεσή του ότι το βράδυ της Κυριακής (04/08), άνοιξε η μύτη της 35χρονηςά, η οποία χρησιμοποίησε χαρτομάντηλα για να σταματήσει την αιμορραγία .

Με σχετική Εισαγγελική παραγγελία αναμένεται το τελευταίο στίγμα που άφησε το κινητό τηλέφωνο της 35άχρονης Natalie Christopher, εντοπίστηκε από εκπομπή κεραίας τηλεφωνίας των Φούρνων.

Ωστόσο το κινητό της 35άχρονης Αγγλίδας Αστροφυσικού Natalie Christopher προκύπτει να ενεργοποιήθηκε, σχεδόν και 24ωρες μετά τη δήλωση εξαφάνισής της, από το οποίο έχουν αποσταλεί δύο SMS.

Δύο στίγματα εκπομπής σε διαφορετικά σημεία του νησιού προκύπτουν από τη ραδιογωνομέτρηση

Στο δωμάτιο κατά την εξερεύνηση του χώρου εντοπίσθηκε φαρμακευτικά δισκία, τα οποία ανήκουν στην 35άχρονη καθώς φαρμακευτική αγωγή, απο γιατρό που την παρακολουθούσε.

Τις έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της Αγγλίδας συνδράμουν σκάφη του λιμενικού, ελικοπτέρου και drone.
Οι Αστυνομικοί αναζητούν μαρτυρίες για την παρουσία της νεαρής γυναίκας- οπως καταθέτει ο φίλος της- όταν βγήκε για τρέξιμο στην περιοχή ανάμεσα στον Άγιο Κήρυκο και τον Φάρο.
Η Αγγλίδα αστροφυσικός Natalie Christopher είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο σύντροφό της (05/08, περίπου στις 10.00πμ) όταν βγήκε για τζόκινγκ στην περιοχή Κεραμέ, ενημερώνοντας τον πως θα επιστρέψει άμεσα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν. Στις αναπάντητες κλήσεις του 38άχρονου, φέρεται να μετέβη στο Τμήμα Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και δήλωσε της εξαφάνισή της, λίγο μετα τις 12.00μμ. (05/08)
Η αδελφή της 35άχρονης Βρετανής Αστροφυσικού Jana Christopher κάλεσε όσοι ανησυχούν για εκείνη να μην την καλούν στο κινητό της. «Η αδελφή μου Natalie Christopher έχει εξαφανιστεί από την Ικαρία από χθες (05/08) Αν έχετε τον αριθμό της σας παρακαλώ μην την καλέσετε. Αυτό μπορεί να τελειώσει τη μπαταρία της και η αστυνομία προσπαθεί να την εντοπίσει μέσω του κινητού της».