Ικαρία: Έρευνα για διάσωση 17χρονου κολυμβητή

Έρευνα και διάσωση απο το Λιμενικό και εθελοντές δύτες για την ανάσυρση 17χρονου κολυμβητή,  ο οποίος κολυμπούσε στην περιοχή Κυπαρίσσι, βόρεια του νησιού ενώ επικρατούσε έντονος κυματισμός

(20/07-22.00) Στις έρευνες ζητήθηκε να συνδράμουν πιστοποιημένοι δύτες-διασώστες και εθελοντές δύτες με το πρώτο φώς της ημέρας, περιμετρικά την περιοχή από Κεραμέ προς Εύδηλο.

Με ενημέρωση του Λιμεναρχείου, ενημερώθηκαν για έρευνα και διάσωση 17χρονου κολυμβητή (20/07-18.15) ο οποίος κολυμπούσε στην περιοχή Κυπαρίσση στα βόρεια της Ικαρίας ενω στη θαλάσσια περιοχή έπνεας άνεμοι 7BR. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κατα τη στιγμή που παρασύρθηκε ο 17χρονος, επικρατούσε έντονος κυματισμός.

Υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, κινητοποιήθηκαν δύο πλωτά του ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Λιμενικού Σώματος Ικαρίας και το Λιμενικό Σώμα της Σάμου, ενώ επιχειρεί και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στην επιχείρηση εντοπισμού του 17χρονου, στην ευρύτερη περιοχή από το Κεραμέ μέχρι το Καραβόσταμο. Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης, ψαράδες με καϊκια ενώ από ξηράς συνδράμουν κάτοικοι με φακούς, καθώς ερευνούν κατά μήκος της ακτογραμμής Κεραμέ-Φλες-Καραβόσταμο-Μηλιώντα.