Είδαν τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης – “Στόχος οι Αστυνομικοί της ΥΑΤ, και ήθελαν νεκρό” εκτιμούν Αναλυτές της ΕΛΑΣ

Η ένοπλη τρομοκρατική επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας με τα βιομετρικά χαρακτηριστικά των δράστων να διακρίνονται με  ευκρίνεια, σύμφωναμε τους Αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής

Στην εκτίμηση οτι ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας είχε πρόθεση να δολοφονήσει, ωστόσο η αντανακλαστική κίνηση του Αρχιφύλακα να πέσει στο έδαφος, του έσωσε τη ζωη, μεταφερουν απο το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο. Όλη η σκηνή της επίθεσης έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας τόσο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όσο και από καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή. Η πρώτη βολίδα εποστρακίζεται στην πρόσοψη με το δράστη να πυροβολεί δυο ακόμα βολές προς την κλούβα ωστε να ειναι βεβαιη η ταυτοποίηση του όπλου που έχει στην κατοχή του και στη συνέχεια διαφεύγει, προς την πλατεία Εξαρχείων.

Μαρτυρική κατάθεση αυτόπτη, αποτυπώνει τους δύο δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι άνδρες με βαρυ ρουχισμό, πεζή από την οδό Ιπποκράτους, βγαίνουν στην Αραχώβης, να περνούν στην Χαριλάου Τρικούπη και στέκονται απεναντι διαγώνια απο το σημείο που σταθμεύει η κλούβα της ΥΑΤ. Οπως αποτυπώνεται ο δράστης, ισχνή φιγούρα, μεσα απο το μπουφάν εμφανίζει το μακρύκαννο «σπαστό» πολεμικό τυφέκιο με πτυσσόμενο κοντάκι, κατεβαζει το κέντρο βάρους του, και με στήριξη στον ώμο πυροβολεί προς την κλουβα ενω η πόρτα έχει ανοίξει. Στο βιντεοληπτικό υλικό αποτυπώνεται η παρουσία ενός ακόμα ατομου, εξετάζεται αν λειτουργούσε ως υποστήριξη του “σκοπευτή”, καλυπτοντας τα νώτα του. Αμέσως μετά τις τρεις βολες και τον Αστυνομικο στο έδαφος, τρέχοντας κατευθύνονται προς την πλατεία Εξαρχείων.

Η βαλλιστική ταυτοποίηση στους καλυκες, οι οποιοι έχουν βληθεί απο οπλο ταυτότητα για την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο ηταν η επιβεβαίωση. Η Οργάνωση σε προγενέστερη προκήρυξή της (25/05 2014) στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε την ενέργεια, ως  «πρόγευση για τους εξουσιαστές».

«Οι σύντροφοι που πραγματοποίησαν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είδαν τους μπάτσους των ΜΑΤ που φυλούσαν το κτήριο. Μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε. Θα ήταν μια δίκαιη ενέργεια. Η βαρβαρότητα των οργάνων της εξουσίας θα τσακιστεί από τη δύναμη των όπλων της αντίστασης. Δεν τους χτυπήσαμε αυτή τη φορά γιατί το πολιτικό σχέδιο της οργάνωσης είχε καθαρό στόχο ενάντια στο συγκεκριμένο πολιτικό μηχανισμό των αφεντικών» ανέφεραν μεταξύ αλλων.

Εκριμαται οτι τα μέλη της Οργάνωσης είναι “γνώριμα” και κινούνται στις παρυφές του “αντάρτικου πολης” και “εποφθαλμιούν” την “ένοπλη βια”. Ωστόσο υπάρχει αδυναμία, στον προσδιορισμό του φυσικου προσωπου σε συγκεκριμένα χτυπήματα. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένεται η ανάληψη ευθύνης με Προκήρυξη.