Ιατροδικαστική: Δεν πέθανε από τα χτυπήματα- Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου για τον 33άχρονο

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή για τον 33άχρονο δράστη της απόπειρας ληστείας στο κοσμηματοπωλείο της Αθήνας.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς,  Σουλτάνα Μαριανού και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33άχρονου, Σωκράτης Τσαντίρης, συμφωνούν ότι δεν έφερε «κακώσεις που να δικαιολογούν το θάνατο» το πτωμα του Ζακ Κωστόπουλου και δεν διαπιστώθηκε μακροσκοπικώς προφανής αιτία του θανάτου. Με δεδομένο ότι δεν κατέληξαν σε συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου του 33άχρονου, εκδόθηκε παραγγελία διενέργειας τοξικοϊστολογικών εξετάσεων, με δειγματοληψία οργάνων και βιολογικών υγρών.

Από την νεκροψία προέκυψε ότι ο θανών έφερε πολλαπλές κακώσεις και πολλαπλά θλαστικά τραύματα κεφαλής και άκρων από θραύση των κρυστάλλων της τζαμαρίας, τα οποία ωστόσο δεν αποδίδονται ως θανατηφόρα.

Όπως ανέφεραν οι ιατροδικαστές, «με το τέλος της νεκροψίας το συμπέρασμα είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη. Συμφωνούμε όλοι, εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων και του μακροσκοπικού αποκλεισμού των θανατηφόρων κακώσεων».

Το σώμα του 33άχρονου, δεν έφερε κακώσεις που θα μπορούσαν να επιφέρουν το θάνατο

Το γεγονός ότι μακροσκοπικά, δεν διαπιστώθηκε θανατηφόρα κάκωση δεν αποκλείει να υφίσταται μικροσκοπικά, με την έκθεση να βρίσκεται σε εκκρεμότητα εν αναμονή τα αποτελέσματα των τοξικοϊστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να υπάρξει με πλήρη αντικειμενικότητα η αξιολόγηση των επιστημονικών δεδομένων απο τα οποία εκτιμάται ότι θα αποσαφηνιστούν κι ενδεχομένως να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου του 33άχρονου τοξικομανούς.

Για την αναγνώριση στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” κλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής (22/09) η γιαγιά και η θεία του 33άχρονου. Η κηδεία του Ζακ Κωστόπουλου, θα πραγματοποιηθεί στην Ιτέα (25/09- 12.00).