Ιαλυσός Ρόδου: Ειχε συλληφθεί με ένταλμα της Interpol ο Αλβανός δράστης της δολοφονίας του 49άχρονου Ι.Μαλλιάκα

Καταζητούμενος με Διεθνές Ένταλμα της Interpol ο 46άχρονος Ziou Ntritian (Ζίου Ντριτάν) από το Φιέρι της Αλβανίας, κατ ομολογία δράστης της δολοφονίας του 49άχρονου Ιωάννη Μαλλιάκα, ύστερα από επεισόδιο δια ασήμαντο αφορμή το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην Ιαλυσό της Ρόδου.
Με αφορμή την έντοναση της μουσικής που προκαλούσε διατάραξη λίγο μετά το απόγευμα της Κυριακής (25/20-16.00), οι δύο γείτονες στην περιοχή της Ιαλυσού στη Ρόδο, διαπληκτίστηκαν έντονα. Σύμφωνα με την δικογραφία, ο 49άχρονος Ιωάννης Μαλλιάκας, εμφανίστηκε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ζούσε ο 46άχρονος από την Αλβανία και με πέτρα έσπασε τα τζάμια της εξωτερικής εισόδου. Ο 46άχρονος Αλβανός του επιτέθηκε και οι δύο άνδρες συνεπλάκησαν, με την Αλβανή φίλη του να καλεί σε βοήθεια. Ωστόσο, ο 46άχρονος Αλβανός με κουζινομάχαιρο χτύπησε δυο φορές στην κοιλιακή υψηλόσωμο Ιωάννη Μαλλιάκα, ο οποίος αιμόφυρτος σωριάστηκε βαρύτατα τραυματισμένος, ενώ στη συνέχεια ο δράστης, εγκατέλειψε το χώρο και αιμόφυρτο τον 49άχρονο, που πρόλαβε να καλέσει σε βοήθεια.

Ωστόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ, με την άφιξή τους, διαπίστωσαν το θάνατό του Ιωάννη Μαλλιάκα- έφερε θανατηφόρο τραύμα στο σπλήνα.

Σχεδόν τρεισήμισι ώρες αργότερα, ο 46άχρονος δράστης, επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του studio και τον ενημέρωσε για ό,τι είχε συμβεί. Εκείνος ενημέρωσε τους Αστυνομικούς, ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή με τον δράστη και τον έπεισαν να παραδοθεί. Ο Αλβανός παρουσιάστηκε στο τοπικό τμήμα και κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα γιατί ο 49άχρονος έσπασε την πόρτα του διαμερίσματός του, τον έβρισε και τον χτύπησε με το ρόπαλο στο κεφάλι ενώ δεν έιχε πρόθεση να τον σκοτώσει αλλα να τον εκφοβίσει με το μαχαίρι, όπως αναφέρει, το θύμα προσπάθησε να τον αποφύγει με αποτέλεσμα να τον πλήξει στην κοιλιά τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Καταζητούμενος της Interpol
Όπως προέκυψε για τον 46άχρονος Ziou Ntritian (Ζίου Ντριτάν) από το Φιέρι της Αλβανίας, στις 28 Μαρτίου 2008 είχε συλληφθεί στην Ιαλυσό, δυνάμει Διεθνούς Εντάλματος σύλληψης των Αλβανικών Αρχών, ως φυγόποινος. Ο 46άχρονος Αλβανός, είχε καταδικαστεί ερήμην από Αλβανικό Δικαστήριο στις 09 Ιανουαρίου 2003, σε 10έτη ποινή κάθειρξης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράνομη οπλοκατοχή, όταν στις 2 Απριλίου 2001 στο χωριό Πέτροβα του Φιέρι στην Αλβανία σε επεισόδιο με ομοεθνή του, τον πυροβόλησε με όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.
Ο 49άχρονος με καταγωγή από την Ήπειρο, ζούσε στη Ρόδο τα τελευταία χρόνια, όπου εργαζόταν ως υπάλληλος σε κρεοπωλείο της Ιαλυσού. Η σορός του Ιωάννη Μαλλιάκα, θα μεταφερθεί στα Ιωάννινα, τόπο καταγωγής του, ενώ η κηδεία του, θα τελεστεί την Παρασκευή (30/10).