Η βίαιη επίθεση σε βάρος του Γ.Κουμουτσάκου- Τι δείχνουν βίντεο και φωτογραφίες.

Σε πραγματικό χρόνο, οι  Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, επιχειρούν να μεταφερθούν στην πλατεία Συντάγματος, το απόγευμα της Πέμπτης ενώ ήταν σε εξέλιξη το Παμποντιακό Συλλαλητήριο. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση σε βάρος του Βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου. Να συνθέσουν εικόνες από βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα, στο πως εξελίχθηκε το επεισόδιο και η βίαιη επίθεση σε βαρος του Βουλευτή της ΝΔ.
ΚΟΥΜΟΥ_Όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα, υλικό που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος βρίσκεται στην αριστερή πλευρά μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και συνομιλεί με κόσμο που συμμετέχει στο Συλλαλητήριο το απόγευμα της Πέμπτης (05/11). Υπό τις ιαχες του “Αλήτες, Προδότες, Πολιτικοί” ο Γ.Κουμουτσάκος, συνεχίζει να συνδιαλεγεται με τους συγκεντρωμένους. Το σχόλιο του Βουλευτή της ΝΔ, ωστόσο, όπως έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό, δείχνει να “πυροδοτεί” την ένταση, “τι λέτε βρε παιδιά, γιατί έχω μαζέψει τόσα καλά λόγια”, αναφέρει ο Γ.Κουμουτσάκος. Είναι η στιγμή που ηλικιωμένος άνδρας με ανοιχτόχρωμα ρούχα, ο οποίος παραβρίσκεται στο σημείο, του ρίχνει ένα μπουκάλι και τον καταβρέχει με νερό. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, διπλώνει τα χέρια μπροστά στο στήθος, ενώ ο ηλικιωμένος άνδρας σε έντονο ύφος, απευθύνεται στο Βουλευτή και τον εγκαλεί.

Μια νεαρή ξανθιά γυναίκα επιχειρεί να δώσει τέλος στο επεισόδιο και παρεμβαίνει. “Είστε πουλημενοι” του φωνάζει ο γέροντας, με το Γιώργο Κουμουτσάκο να κουνάει το δάχτυλο και να του απευθύνεται, ενώ τα συνθήματα του όγκου των διαδηλωτών καταφέρονται σε βάρος των πολιτικών. “Μη μου κουνάς το δάχτυλο εμένα” ακούγεται η οργισμένη φωνή του ηλικιωμένου.

Ένας νεαρός μεγαλόσωμος άνδρας, με μούσι, μαύρη μπλούζα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και αθλητική φόρμα, βγαίνει από το μπλοκ των συγκεντρωμένων πίσω από τον ηλικιωμένο άνδρα, αγκαλιάζει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ενώ συνεχίζουν τα συνθήματα με μεγαλύτερη ένταση κατά των πολιτικών και τον απομακρύνει από το σημείο. Είναι ο 24άχρονος Βασίλης Λούκος, για τον οποίο λίγες ώρες αργότερα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, εξέφρασε αμφιβολία για το “ρόλο” του, καθώς όπως ανέφερε, δε γνώριζε μέχρι τότε.

Ο νεαρός άνδρας “συνοδεύει” το Γιώργο Κουμουτσάκο μπροστά από το Μ.Α.Σ. και τα πανό στην κεφαλή της συγκέντρωσης και συνομιλούν. Ενώ οι δύο άνδρες έχουν περάσει πίσω από το κουβουκλιο του Εύζωνα προς την πλευρά του γκαράζ επί της Λ.Αμαλίας, άτομα που συμμετέχουν στη συγκέντρωση, πετούν μπουκάλια με νερό στο Βουλευτή της Ν.Δ. Ο νεαρός αγκαλιάζει το Γιώργο Κουμουτσάκο, σε μια προσπάθεια να τον προστατεύσει ξανα από τα μπουκάλια που αδειάζουν πάνω του. Κι ενώ η ένταση δείχνει να έχει εκτονωθεί, περίπου πέντε άτομα, επιτίθενται στο Βουλευτή, ενώ ο νεαρός συνεχίζει να κάνει προσπάθεια να τον προστατεύσει. Αναμεσά τους και μια γυνάικα.

ΠΟΝΤΙΟΙ_ΣΥΝΤΑΓΜΑΚλωτσιές μπουνιες και η επίθεση από τους νεαρούς γίνεται βίαιη. Η νεαρή γυναίκα, έχει αρπάξει την άρκη από το σακάκι του Γιώργου Κουμουτσάκου και το τραβάει με μανία. Είναι η στιγμή που ακούγεται κάποιος να φωνάζει “Σταματήστε”! ενώ πλεον ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Βασίλης Λούκος, που τον “συνοδεύει” έχουν βρεθεί μπροστά στο ΜΑΣ.

Μισή διμοιρία των ΜΑΤ (12άτομα) κατεβαίνει από τη Βουλή στο σημείο που βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου. Ο επικεφαλής, επιχειρεί να αντιληφθεί, τι συμβαίνει. Ο 24άχρονος Βασίλης Λούκος, “σπρώχνει” το Γιώργο Κουμουτσάκο πίσω από τους Αστυνομικούς ενώ με τα χέρια επιχειρεί να αποφύγει τα γρονθοκοπήματα που δέχεται ο Βουλευτής της ΝΔ. Είναι η στιγμή που ο νεαρός με ο τζόκεϊ, με ενα δεξί κροσε, χτυπάει στο κεφάλι τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Οι Αστυνοικοί, επιχειρούν να διαχωρίσουν τα άτομα της επίθεσης και να απομακρύνουν το Βουλευτή της Ν.Δ.

ΚΟΥΜΟΥ_ΛΟΥΚΟΣ_ΑΑΚι ενώ η ένταση στο χώρο δεν έχει εκτονωθεί, μια ομάδα ατόμων έχει καταγραφεί να κινείται από την κάτω δεξιά πλευρά του ΜΑΣ, εγκλωβίζουν το Βουλευτή της  Νέας Δημοκρατίας στο παρτέρι από τη δεξιά πλευρά του Μνημείου και του επιτίθενται για δεύτερη φορά.  Τον γρονθοκοπούν, τον κλωτσουν, τον ριχνουν στο εδαφος, ενώ ο ίδιος επιχειρεί να διαφύγει. Οι Αστυνομικοι των ΜΑΤ, πραγματοποιούν φραγμό και με περιορισμένη χρήση χημικών,επιχειρούν να απωθήσουν το πλήθος, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ανεβάινει τα σκαλιά και μπαίνει στη Βουλή.

Στη διάθεση των Αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας, υπάρχουν πλάνα και στιγμιότυπα από την επίθεση, τα οποία εξετάζονται για τον προσδιορισμό της ταυτότητας όλων των ατόμων τα οποία συμμετείχαν στην επίθεση, σε βάρος του Βουλευτή της ΝΔ.

Τα  άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, προσδιοριζονται από την Αστυνομία, στον Εθνικιστικό χώρο μεταξύ των οποίων και δυο μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία αναζητούνται να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου, ενώ παράλληλα επιχειρείται να προσδιορισθούν και οι υποκινητές της επίθεσης.