Η παρολίγον κατάληψη της οκίας του πρωθυπουργού, Αστυνομικοί της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ γράφουν..|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Επιστολή* Αστυνομικών της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ για όσα σημειώθηκαν όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκου βρίσκονται εξωτερικά της οκίας του Πρωθυπουργού, η επέμβαση των ΜΑΤ κσι η ..παρολίγον κατάληψη

image

“Νέμεσις : Η τιμωρία που επιβάλλεται απο μια ανώτερη δύναμη σε όποιον παραβαίνει τους Ηθικούς Νόμους.
Η παραπομπή στη συγκεκριμένη θεότητα της Ελληνικής Μυθολογίας έχει καθαρά σημειολογικό χαρακτήρα προκειμένου να τονιστεί κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Κάθε πράξη και ενέργεια που λαμβάνει χώρα ακολουθείται πάντα απο αντίκτυπο και επιπτώσεις, καλές ή άσχημες.
Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες απο τη διάλυση της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α καθώς και των δηλώσεων που τη ”συνόδευσαν”. Άλλωστε οργανώθηκε ολόκληρη συνέντευξη τύπου προκειμένου να ανακοινωθεί το ΕΥΤΥΧΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ με κάθε επισημότητα… Για το περιεχόμενο και την ακρίβεια των λόγων πολλά μπορούν να ειπωθούν. Αυτό που έχει όμως σημασία είναι ο αντίκτυπος ενεργειών και λόγων σε πρακτικό επίπεδο και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην αμείλικτη πραγματικότητα.
” Ήρθε σαν ώριμο φρούτο η κατάργηση της Δ.ΕΛ.Τ.Α” δήλωνε πριν απο λίγους μήνες ο Κος Υπουργος.

” Αστυνομία υπήρχε πρίν απο τη Δ.ΕΛ.Τ.Α, θα συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς αυτή.”
Αυτές οι απόψεις διατυπώθηκαν σε μια προσπάθεια να μειωθεί η αξία και η προσφορά της Υπηρεσίας. Να κριθεί τελικώς περιττή η παρουσία της. Σε αυτά τα σαθρά επιχειρήματα είχε τεθεί το πολύ συγκεκριμένο ερώτημα… ” Σε καταστάσεις οι οποίες θα προκύπτουν εντελώς απρόσμενα και θα απαιτείται Αμεσότητα, Ταχύτητα κ το πιο σημαντικό Αποτελεσματικότητα, ποια υπηρεσία θα επεμβαίνει;;; Πχ μηχανοκίνητες πορείες χούλιγκανς, καταδρομικές επιθέσεις σε ευαίσθητους στόχους…
Πρέπει να αντιληφθούν ΑΠΑΝΤΕΣ πως οι εποχές έχουν αλλάξει και οι προκλήσεις που καλείται η Αστυνομία να αντιμετωπίσει έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο απο την προηγούμενη δεκαετία κιόλας. Επίσης οι μέθοδοι με τις οποίες εκδηλώνονται καθώς και ο χρόνος εκδήλωσης τους αποτελούν παράγοντες οι οποίοι πρέπει να αξιολογηθούν με ιδιαίτερη προσοχή κ σοβαρότητα.
Πως μπορεί να αξιολογηθεί το γεγονός  100 δίκυκλα ( των οποίων οι επιβάτες κραδαίνουν κάθε λογής αντικείμενα όπως καδρόνια, πέτρες κ άλλα υλικά) να διασχίζουν ανενόχλητα τους πλέον κεντρικούς δρόμους της Πρωτεύουσας, και να καταλήγουν να πραγματοποιούν επίθεση στο Σπίτι του Πρωθυπουργού??? Το παρολίγον φιάσκο με την κατάληψη της πολυκατοικίας αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή απο την παρέμβαση διμοιρίας της ΥΑΤ…
Η αντιμετώπιση των απειλών δεν είναι ζήτημα ποσότητας δυνάμεων αλλά ορθής επιχειρησιακής αντίληψης και άμεσης λήψης αποφάσεων. Η αναφορά του παρακάτω περιστατικού αποτελεί μια εφαρμογή των παραπάνω και μπορεί να δώσει απαντήσεις σε αρκετά ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση ”ασύμμετρων αστικών απειλών.

4 Φεβρουαρίου 2012… Το βράδυ εκείνο η Ομάδα Δ.ΕΛ.Τ.Α  υπερασπίστηκε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς τη συμβολή άλλης Αστυνομικής Δύναμης την Οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. 100 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν  στην Οικία με βόμβες μολότοφ, σιδερόβεργες και ξύλινα κοντάρια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Αστυνομικού που υπηρετούσε στη Φρουρά της ΠτΔ.
Μια Ομάδα επενέβη άμεσα και αντιμετώπισε την επίθεση με απόλυτη επιτυχία, παρά το γεγονός οτι δέχθηκε σφοδρή επίθεση με όλα τα προαναφερόμενα αντικείμενα. Για το αποτέλεσμα των ενεργειών της η Ομάδα δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς έλαβε και Ηθική Αμοιβή.”

υγ. Αστυνομικοί τραυματίες κ παρολίγον εισβολή στο Σπίτι του Πρωθυπουργού…Δεν έγινε και τίποτα..
υγ1. Αν κάποιος Αστυνομικός παρουσιαστεί στην Υπηρεσία του αποτελεί ζήτημα υψίστης ηθικής σημασίας…Η παρολίγον εισβολή στο σπίτι του Πρωθυπουργού??? Υπάρχουν ευθύνες?


*η επιστολή προς το bloko.gr αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ.