Η ώρα της κρίσης: Στην Ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ενώπιον της 19ης Ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης για να ζητήσει αυτοπροσώπως προθεσμία για την απολογία του

Ενώπιον της 19ης Ανακρίτριας με την ιδιότητα του κατηγορουμένου ο Δημήτρης Λιγνάδης (23/02-12.00), τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψή του, κατηγορούμενος με ποινική δίωξη για “βιασμό κατά συρροή” αναμένεται να μεταβεί για να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του, προκειμένου να οργανώσει την υπερασπιστική τακτική του, στο κατηγορητήριο που του αποδίδεται.

Σημειώνεται ότι κατά την μετάβαση του Δημήτρη Λιγνάδη στη ΓΑΔΑ, έφερε στην κατοχή του, το κινητό του τηλέφωνο. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας καθως δεν υπήρχε σχετική διάταξη της Εισαγγελίας, δεν το κατέσχεσαν ως πειστήριο ενω το παρέλαβε δύο ημέρες αργότερα μαζί με άλλα προσωπικά του αντικείμενα, συγγενικό του πρόσωπο.

Στην υπερασπιστική του γραμμή ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει τόσο τη νομική διαδικασία που κατέληξε στη σύλληψή του όσο και την ουσία της υπόθεσης επιχειρώντας να αποδομήσει καταγγέλλοντες και μάρτυρες. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν τη ότι θα λάβει την εκ του νόμου δικαιούμενη προθεσμία που ζητά, προκειμένου ο συνήγορός του να προετοιμάσει «ένα επαρκές απολογητικό υπόμνημα», όπως δήλωσε και ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.