Η “καταργημένη” ΔΕΛΤΑ, βγαίνει (πάλι) στο δρόμο.. ως ΥΜΜ- Εντολή Τόσκα

Η (πρώην) ΔΕΛΤΑ βγαίνει και πάλι στις δρόμο, και εντάσσεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, μόλις τέσσερις μήνες μετά την κατάργησή της απόλης τον αναπληρωτή Υπουργό.. με νεότερη εντολή του.

image

Στην έδρα της υπηρεσίας στο Γουδί, (10/02-13.00) οι υπηρετούντες στην (πρώην) ΔΕΛΤΑ, θα παρουσιάσουν για να παραλάβουν εξοπλισμό και εντολές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport, η υπηρεσία μετονομάζεται σε ΥΜΜ, ενώ τα πρώτα 40 μηχανάκια τα οποια ειχαν “αποσυρθεί” έχουν μεταφερθεί (08/02) στο Γουδί. Στην ομάδα θα περιπολούν 6 δίκυκλα (μηχανάκια) ενώ σε μηχανή μεγάλου κυβισμού θα επιβαίνει ο επικεφαλής της κάθε ομάδας. Οι Αστυνομικοί οι οποίοι θα επανενταχθούν στην ομάδα, φέρουν στολή ΥΑΤ  και εξοπλισμό  ΔΕΛΤΑ με επιχειρησιακή δράση στην ευθύτερη περιοχή των Εξαρχείων (και μόνο) .
Στο βασικό επιχειρησιακό σχεδιασμό προβλέπεται η συνδρομή της ΥΜΜ (πρώην ΔΕΛΤΑ) ενισχυτική στην ΥΑΤ, και στα μέτρα ασφαλείας “έξωθεν” της Χαριλάου Τρικούπη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ενώ περιμετρικά τζιπακια της ΥΜΕΤ και ΟΠΚΕ με συμβατικά της ασφάλειας, θα φυλάσσουν την εγκατάσταση, μετά τις πρόσφατες καταδρομικές επιθέσεις, αντιεξουσιαστων.
Ενώ και η οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη περιλαμβάνεται στο (νεο) σχεδιασμό μέτρων, μετά την πρόσφατη επίθεση με μολωτοφ.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από τις πρόσφατες καταδρομικές επιθέσεις με μολώτοφ στην περιοχή των Εξαρχείων και την αξιολόγηση της συνδρομής της ομάδας στην επιχειρησιακη διαχείριση, καθώς και τις “απώλειες” στην επιχειρησιακή διαχείριση, μετά την απόφαση Τόσκα με την ανάληψη καθηκόντων του, να καταργήσει τη συγκεκριμένη ομάδα, ώστε η περιοχή να μην αποτελεί άβατο και ορμητήριο ανεξέλεγκτων ομάδων..
Σύμφωνα με Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ανεξάρτητα από τις αλλαγές που θα προκύψουν- με νέο Αρχηγο και υπουργό- ανεξαρτήτως κυβέρνησης, θα επαναφέρουν την πλήρη ανασύσταση της ομάδας στις αρμοδιότητες που είχαν ανατεθεί από τον υπηρεσιακό επιχειρησιακό σχεδιασμό.