«Η Εξωτερική Φρουρά Άμφισσας, απέτρεψε την απόπειρα απόδρασης Αλγερινού κρατουμένου από το Νοσοκομείο της πόλης»

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης, με αφορμή της αποτροπή της απόπειρας απόδρασης Αλγερινού εγκλείστου στις Φυλακές της Άμφισσας κατά τη μεταγωγή του για εξετάσεις στο Νοσοκομείο της πόλης

«Για άλλη μια φορά η Υπηρεσία της Εξωτερικής Φρουράς και στην προκειμένη αυτή της Άμφισσας, επιδεικνύοντας απαράμιλλο επιχειρησιακό ζήλο και υπηρεσιακή ετοιμότητα, απέτρεψε την απόπειρα απόδρασης κρατουμένου Αλγερινής καταγωγής από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Ο κρατούμενος, εκμεταλλεύτηκε τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού που απαιτούν την τήρηση αποστάσεων, προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας βιαίως έναν από τους συνοδούς Εξωτερικούς Φρουρούς.
Οι συνάδελφοι ενεργώντας αστραπιαία και με επαγγελματισμό, εξαντλώντας το σύνολο των προβλεπόμενων ήπιων μέτρων, κατάφεραν μετά από σύντομη καταδίωξη να ανακόψουν την απέλπιδα προσπάθεια του κρατουμένου να αποδράσει. Σε απόσταση περίπου 150 μέτρων ακινητοποιήθηκε από τους Εξωτερικούς Φρουρούς, συνελήφθη και οδηγήθηκε εκ νέου στο κατάστημα κράτησης για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Το .ΔΣ. της Ομοσπονδίας μας, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Εξωτερικής Φρουράς Άμφισσας που απέδειξαν ακόμη μια φορά την υψηλή ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό που διέπει τις τάξεις των Εξωτερικών Φρουρών, παρά τον παραγκωνισμό της Υπηρεσίας μας από τα πολιτικά και υπηρεσιακά της στελέχη, επί σειρά ετών, σε θεσμικά αιτήματα που σκοπό έχουν την αναδιάρθρωση και εξέλιξη των δομών της.
Το υψηλό φρόνημα που διακατέχει το σύνολο των Εξωτερικών Φρουρών αποτελεί ασπίδα προστασίας της ευρύτερης κοινωνίας από έκνομες πράξεις και περιστατικά που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό και την αποδιοργάνωσή της. Συνεχίζουμε ως οφείλουμε.. στις επάλξεις»…

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ