Η ΕΛΑΣ απέτρεψε καταδρομική του «Ρουβίκωνα» κατά του Μάκη Βορίδη.

Καταδρομική επίθεση εναντίον του υποψήφιου Βουλευτή της Ν.Δ, Μάκη Βορίδη, από την αυτοπροσδιοριζόμενη ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «Ρουβίκωνα», σε προγραμματισμένη ομιλία του, σε τοπική οργάνωση της ΝΔ στη Ν. Χαλκηδόνα.

 

 

Σύμφωνα με Αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, απέτρεψαν πριν την εκδήλωσή της, καταδρομική επίθεση της αυτοπροσδιοριζόμενης ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, «Ρουβίκωνας» εναντίον του Μάκη Βορίδη και των ακροατών προγραμματισμένης ομιλίας του (07/09-20.00), στην τοπική της Νέας Δημοκρατίας στη Ν. Χαλκηδόνα (Λ.Δεκελείας 58).

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, είχαν περιέλθει πληροφορίες, για προπαρασκευαστικές ενέργειες της συγκεκριμένης ομάδας, μέλη της οποίας αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο με χαρακτηριστικό της κίνησής τους, την ταυτόχρονη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων από διαφορετικές κατευθύνσεις ως αφετηρία στο χώρο στοχευμένης επίθεσης.

Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, είχαν δημιουργήσει περίμετρο στο χώρο της προγραμματισμένης πολιτικής εκδήλωσης (07/09). Κατά την προσέγγισης μελών της ομάδας τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, στην Τοπικη της ΝΔ για την προγραμματισμένη ομιλία του Μάκη Βορίδη (07/09), Α στυνομικοί οι οποίοι είχαν αποκλείσει τις περιμετρικές οδούς, ανεκοψαν την μετακίνησή τους, προβαίνοντας σε σωματικό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων των ατόμων τα οποία κρίθηκαν ύποπτοι. Τα άτομα παρέμειναν υπό “κράτηση” και αφέθηκαν ελεύθεροι με την ολοκληρωση της ομιλίας του Μάκη Βορίδη.

Μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν πραγματοποιήσει καταδρομικές ενέργειες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλ. Κουμουνδούρου, εισβολή στη Βουλή, παράσταση στο Μέγαρο Μαξίμου, καταδρομική διέλευση από το σπίτι -του τότε Πρωθυπουργού- Αλέξη Τσίπρα, πολιτικών και επιχειρηματικών ομίλων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport