“Η έκθεση Αστυνομικού σε κίνδυνο από την Ηγεσία, δεν τους συγκινεί”| ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με “εσωτερική ενημέρωση”, η οποία επικαλείται “σχετική εντολή” καλούνται οι αστυνομικοί- Ειδικοί Φρουροί, οπλισμένοι με αυτόματο υποπολυβόλο να “παραμένουν καθ όλη τη διάρκεια της βάρδιας τους στους κοινούς χώρους” των σταθμών ΜΕΤΡΟ ενώ “απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία τους σε εσωτερικούς χώρους με μοναδική εξαίρεση την έναρξη ή λήξη της βάρδιας” αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κείμενο που κοινοποιήθηκε στα αρμόδια γραφεία.


image

Αναγνώστης του nantiareport, μας απέστειλε το ακόλουθο email, με το σχετικό σχόλιο.
“Κατάπτυστη και αισχρή “διαταγή”. Ζητούν απο εναν (1) αστυνομικό οπλισμένο με αυτόματο υποπολυβόλο να στέκεται 8 ώρες όρθιος χωρίς να εχει πρόσβαση σε χώρους οπως τουαλέτα κτλ. Να κάνει τι;;; Να συλλάβει ποιόν με το αυτόματο στο χέρι;;; Σε ολες τις ευρωπαικες πρωτευουσες οι φυλάξεις των ΜΜΜ γινονται απο ομάδες αστυνομικών (τουλάχιστον 2). Στην χώρα του οτι να ‘ναι, ο αστυνομικός καλείται να φυλάξει το ΜΕΤΡΟ μονος του και του απογαρεουν την πρόσβαση οι- διευθυντές και υπευθυνοι ασφαλείας- υπάλληλοι του ΜΕΤΡΟ. Και προσεχως θα του κοψουν και τη δωρεαν μετακίνηση. Ντροπη. “Να φαίνεστε” ειναι η μονιμη “παροτρυνση” των εποπτών-αξιωματικών στους μοναχικούς αστυνομικούς στους σταθμους. Ουτε εναν μεθυσμενο δεν μπορουν να διωξουν με το αυτοματο στο χέρι. Η ηγεσια του ….ΜΕΤΡΟ απαιτει επισης οι αστυνομικοι να στεκονται στις αποβάθρες (!) των συρμων απο οπου διέρχονται χιλιάδες πολιτες, ομάδες νεαρών, φιλαθλοι ομάδων και κάθε λογής ατομα. Ελεος με την ανικανότητα και τον στρουθοκαμηλισμό. Ελεος.
Και οι συνδικαλιστες;;; Αφαντοι. Μοιραζουν χρονια πολλα και κοβουν βασιλόπιτες. Ενδεικτικό οτι σε ΑΤ της (..) εχει να εμφανιστει συνδικαλιστης 17 χρόνια. Η εκθεση αστυνομικού σε κίνδυνο απο την ίδια του την ηγεσία, δεν τους συγκινεί”.
Νάντια Αλεξίου- NantiaReport