Η δική στη μήνυση του πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σε βάρος του πρώην Αρχηγού του ΠΣ, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Κατηγορούμενος δικάζεται ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις απειλές σε βάρος του πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο ανατέθηκε η διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Κατηγορούμενος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας, σε βαθμό πλημμελήματος ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, δικάζεται (21/12) ενώπιον του Α’ τριμελούς Πλημελειοδικείου. Προηγήθηκε μήνυση από τον πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιοτσιο, σε βάρος του πρώην Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος στον οποίο είχε παρέμβει και να συγκαλύψει όσους ευθύνονται για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 πολίτες.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, στήσε την Ποινική Δίωξη έπειτα από τη μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βασίλης Λιότσιος, ο οποίος κατήγγειλε πιέσεις που δέχθηκε, προσκομίζοντας στις Εισαγγελικές Αρχές και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον πρώην Αρχηγό του Π.Σ, Βασιλη Ματθαιόπουλο. προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την τραγωδία στο Μάτι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά.

Με Εισαγγελική πρόταση τον περασμένο Οκτώβριο, παραπέμπονται σε δίκη 27 κατηγορουμένοι για τη φονική πυρκαγιά με τους 102 νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, και ο επίσης Αξιωματικός του ΠΣ Σ. Τερζούδης, Γεώργιος Πορτοζούδης, ο εα Αξιωματικός του ΠΣ και πρωην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιαννυς Καπάκης, η πρώην  Περιφερειαρχης Αττικής Ρένας Δούρου, ο πρώην Δήμαρχος Ραφήνας Ηλίας Ψινάκης, κ.ά. Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο δια παραλείψεως (πλημμελήματα).