Η αντίληψη της (επί)κριτικής από τον Τόσκα, η δημοσιογραφική αντίληψη, και η Συνοριακή.. “αδεία”

Οι διαπιστωτικές αληθειες και η κριτική ηταν (παντα) ενοχλητικες στον αναπληρωτη πολιτικο προισταμενο της ΕΛΑΣ – το εχει αλλωστε αποδείξει- και με εξαιρετική ευκολία αξαπολύει χαρακτηρισμούς στη δημιουργία εντυπώσεων. Όπως και στην περίπτωση των ανακοινώσεων -και συμπαρεσειρε και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ- στη συνέντευξη εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων.

image

Οι δηλώσεις μελων της ΠΟΣΥΦΥ σε συνέντευξή τύπου (19/04) προκάλεσαν για μια ακόμα φορά τα ευαίσθητα αισθητήρια του κ.Τόσκα ο οποίος εσπευσε να εκδοσει ανακοίνωση διαψευσης (sic) με χαρακτηρισμούς χωρίς να γνωρίζει το ακριβές των λεγομενων – σε συνέχεια και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εκδιδει ανακοίνωση- σε μια άστοχη κίνηση.
Ένας αναπληρωτής ο οποίος ενοχλείται από την κριτική και δείχνει με κάθε ευκαιρία για στρεβλή κι αυθαίρετη ερμηνεία σε παρερμηνεία των λεγομενων.. τους δημοσιογράφους.
Αν κάποιος ακούσει τις διατυπώσεις σε πραγματικό χρόνο -ακόμα και στα αποσπάσματα, αλλά για το ακριβές και το δίκαιο- των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων διακριβώνει την “αδεία” στην έκφραση θέσης -σε σχετική ερώτηση-, ότι ως και τον περασμένο Οκτώβριο δεν υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος των μεταναστευτικών ροών, με αποτέλεσμα όπως παραδέχτηκαν και μέλη της κυβέρνησης- και ο ίδιος ο αναπληρωτής σε συνέντευξή του-, έχουν διελθει με τις ροες και.. τζιχαντιστές. Ωστόσο ακόμα και σήμερα που έχουν ενταθεί οι έλεγχοι δε θα μπορουσε καποιος – σοφρων- να διαψεύσει με απολυτότητα το ενδεχόμενο διέλευσης τζιχαντιστών από τη χώρα ..
Ο κ. Τόσκας πρόσφατα με αφορμή την επιχείρηση στην Ειδομένη ανέφερε ότι.. «οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές» ενώ σε συνέντευξή του (23/11 2015) είχε διατυπώσει τη θέση «Μέσα σε αυτές τις μεταναστευτικές ροές υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων με ιδέες ακραίες που πρόσκεινται στην τρομοκρατία (..) Υπήρξαν λοιπόν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές αρχές και τα οποία τα εντοπίσαμε σε χρόνο ρεκόρ. Πέρασαν από την Λέρο την συγκεκριμένη ημερομηνία, αρχές Οκτώβρη και συμμετείχαν αυτοί οι άνθρωποι στις επιθέσεις στο Παρίσι. Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο ρεκόρ γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία και επομένως μιλάμε για δύο περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου » βεβαια αυτη τη τελευεται του δήλωση έχει προηγουμενως διαψευσει..

image
Προφανώς και για τον αναπληρωτή Υπουργό πολιτικό προϊστάμενο της ένστολης ΕΛΑΣ, η άσκησης κριτική (απο τους Συνοριακούς Φύλακες) σε μία κατα γενική ομολογία καταστροφική πολιτική στο μεταναστευτικό προσφυγικό αποτελεί “σωρεία ανακριβειών και ψεμάτων που βλάπτουν τη χώρα”.. Προφανής και η αδυναμία στην κατανόηση των λόγων και του περιεχομένου των λεγομενων.
Στην ίδια γραμμή και η ανακοινωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, χαρακτηρίζει τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη ανυπόστατα, στερούμενα πραγματικής βάσης «και ενδεχομένως να υποκρύπτουν ή να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Μήπως δεν ήταν η φυσικη ηγεσία που εντόπιζε τα κενά ασφαλείας στους ελέγχους και ήταν αφορμή για τις ενισχυτικές στα νησιά και τον Έβρο στην καταγραφή μέχρι πρόσφατα των διερχόμενων μεταναστευτικών ροών ή απλά οι μετακινήσεις των Αστυνομικών δυνάμεων σε ενίσχυση των τοπικων δυνάμεων- και αντικατασταση των προηγούμενων- εμπίπτουν στη λογική .. “μικρών αποδράσεων”..