Γυρτώνη Λάρισα: “Σοκαριστήκαμε όταν είδαμε το έμβρυο στη σακούλα”

Οι εργαστηριακές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα για την ανεύρεση του εμβρύου κατά τη διαλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε εργοστάσιο επεξεργασίας στη Γυρτωνη της Λάρισας.

Το απόλυτο σοκ βιώνουν οι υπάλληλοι των ανακυκλώσιμων υλικών στην Γυρτώνη μετά την ανεύρεση του εμβρύου μέσα σε σακούλα το μεσημέρι της Δευτέρας  (13/03) κατά την διάρκεια της διαλογής.

Ο υπεύθυνος της μονάδας Παναγιώτης Παναγιώτου μίλησε στο onlarissa.gr για την στιγμή που σοκαρισμένοι οι υπάλληλοι της ανακύκλωσης εντόπισαν το έμβρυο.

«Την ώρα που κάναν τα παιδιά διαλογή τα ανακυκλώσιμα υλικά, η σακούλα πέρασε από δύο τρία άτομα και το έμβρυο δεν το είδαν. Οι πρώτοι υπάλληλοι στην διαδικασία ανοίγουν τις σακούλες. Στην μέση της ταινίας φανερώθηκε το έμβρυο νεκρό μπροστά στους υπαλλήλους. Πάθανε σοκ οι γυναίκες υπάλληλοι που το βρήκαν. Με φώναξαν και είδα και εγώ νεκρό το έμβρυο πάνω στην ταινία. Αμέσως καλέσαμε τον φορέα», περιγράφει ο κ. Παναγιώτου.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις το “κλειδί” της υπόθεσης;

Σήμερα (14/03) πρόκειται να διενεργηθεί η νεκροψία- νεκροτομή για στο έμβρυο από το ιατροδικαστή Χρήστο Κραβαρίτη.

Ο ιατροδικαστής θα λαβει δείγματα dna και δείγμα ιστών τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακές- ιστολογικές εξετάσεις.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες αλλά παράλληλα αναμένει και τα αποτελέσματα της νεκροψίας που θα φέρουν νέα στοιχεία στην έρευνα.

________

* onlarissa.gr