Γλυκά Νερά: Αίτημα επιστροφής για το ροτβάιλερ κατέθεσε η οικογένεια του βρέφους

Σε φιλοξενία σε Φιλοζωική στο Κορωπί παραμένει το ροτβάιλερ το οποιο φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα το δύο μηνών βρέφος της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Το ροτβαιλερ φέρεται να μην έχει επιδείξει  κατά τη φιλοξενία του σημάδια επιθετικότητας, καθώς αποδίδεται ως ένα ήσυχο ζώο με ήπια συμπεριφορά. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο της Εταιρείας, το ζώο κατά την ισχύουσα νομοθεσία είτε θα επιστρέψει στην οικογένεια, είτε θα δοθεί σε ανδοχή. Ωστόσο πρόθεση της οικογένειας είναι να τους επιστραφεί το ροτβάιλερ που απέκτησαν πριν από περίπου οχτω χρόνια και να φιλοξενηθεί στο σπίτι του αδελφού της μητέρας στην ιδιοκτησία της οποίας είναι καταχωρημένο  το ζώο.

Ο πατέρας της οικογένειας στην κατάθεση του στην Ασφάλεια λίγες ώρες αργότερα,  είχε αναφέρει, «Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντοτε υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας».

Ωστόσο ο αρμόδιος Εισαγγελέας θα αποφασίσει λαμβάνοντας υπόψιν του τα στοιχεία της δικογραφίας για την περαιτέρω μεταχείριση  του ζώου.