Γλυφάδα: Οι Αλβανοί επιχείρησαν να ληστέψουν 88άχρονο Απόστρατο- Πυροβόλησε και τραυμάτισε το δράστη μέσα στο σπίτι του- Ο Εισαγγελέας του άσκησε ΠΔ

Με απειλή και απάτη επιχείρησαν να ληστέψουν μέσα στο σπίτι του, 88άχρονο Αντιναύαρχο ε.α, τους πυροβόλησε και τραυμάτισε εναν ληστή σε νόμιμη άμυνα, και ο Εισαγγελέας σε άσκησε Ποινική Δίωξη

Με τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ψευδορκία, ολα σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπεται ο 88άχρονος Αντιναύαρχος ΛΣ ε.α με την ποινική σε βάρος του δικογραφία, για τον τραυματισμό Αλβανό ληστή μέσα στο σπίτι του στη Γλυφάδα (26/03- 06.30)

Οι δύο Αλβανοί ληστές έπεισαν τον υπέργηρο άνδρα- χήρος τον 1,5 χρόνο διαμένει μόνος του- να ανοίξει την εξώπορτα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, με πρόσχημα οτι στην αυλή του είχε πέσει.. η μπάλα τους. Τον έσπρωξαν στο εσωτερικό και του απαίτησαν τις οικονομίες του.

Κατα την έρευνα του χώρου, οι δύο Αλβανοί εντόπισαν λειτουργικό πιστόλι κειμήλιο που ειχε ο 88άχρονος στην κατοχή του, τον απείλησαν, και μόλις ένας από τους δράστες εναπόθεσε το όπλο επάνω σε τραπέζι, ο απόστρατος Αξιωματικός το πήρε, και πυροβόλησε τον 28άχρονο ληστή τραυματίζοντας τον στο χέρι.

Οι δυο Αλβανοί δράστες αποχώρησαν άπραγοι και  ο υπεργηρος απόστρατος ενημέρωσε την Αστυνομία.

Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τους δραστες οταν ζήτησαν ιατρική φροντίδα στο τραύμα του συνεργού τους.

Ωστόσο στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας οταν εντόπισαν κηλίδες αίματος στο δάπεδο, αρχικά ο 88άχρονος υποστήριξε ότι  τραυμάτισε το ληστή με σπαθί -απέκρυψε ότι τον πυροβόλησε- και συνελήφθη για παράβαση του Νόμου περί όπλων, και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το ληστή. Όταν αποκαλύφθηκε η ψευδής μαρτυρία του  παραπέμφθηκε και για ψευδορκία .

«Με άρπαξε από το λαιμό και τράβηξε την αλυσίδα που φορούσα με τη βέρα της θανούσας συζύγου μου»

Στους Αστυνομικούς ο 88άχρονος, απόστρατος Αξιωματικός του Λιμενικού, υποστήριξε, «Διαμένω μόνος μου στη μονοκατοικία. Στις 06:30 της Δευτέρας (26/03) χτύπησε ο συναγερμός της οικίας μου και με ξύπνησε. Στις 07:45 χτύπησε το κουδούνι της κεντρικής πόρτας του σπιτιού μου. Χωρίς να ανοίξω την πόρτα ρώτησα ποιος είναι και μου απάντησε με καλά ελληνικά ένας έφηβος ότι είναι από το διπλανό σχολείο και ότι τους έπεσε η μπάλα στην αυλή μου. Πάλι δεν άνοιξα την πόρτα και άκουγα το σκύλο μου που βρισκόταν στην αυλή να γαβγίζει συνεχώς. Μετά από περίπου πέντε λεπτά ρώτησα τι συμβαίνει και ο νεαρός μου είπε τη φράση: “Δεν βρίσκω τη μπάλα και κρατείστε το σκύλο για να μπορέσω να βγω από την αυλόπορτα. Τότε άνοιξα την πόρτα και αντίκρισα έναν νεαρό άνδρα περίπου 18 χρόνων, παχουλό, μετρίου αναστήματος και προτού προλάβω να ανοίξω εντελώς την πόρτα, ένας άλλος άνδρας έσπρωξε την πόρτα με δύναμη και με άρπαξε από τον λαιμό και με κάθισε με βία σε μια καρέκλα που υπάρχει στο χολ. Τότε τράβηξε μια χρυσή αλυσίδα που φορούσα στο λαιμό, με δύο χρυσούς σταυρούς και τη βέρα της θανούσας συζύγου μου και μου είπε τη φράση: “Είμαστε φτωχοί, δεν θα σου κάνουμε τίποτα. Δώσε μας ο,τι λεφτά έχεις και εμείς θα σε παρατήσουμε και θα φύγουμε”«..

«Έψαχναν τα κοσμήματα της θανούσας γυναίκας μου. Ο άνδρας αυτός ήταν περίπου 25 ετών. Μιλούσε καλά ελληνικά, λίγο πιο ψηλός και κανονικής σωματικής διάπλασης. Αυτός φορούσε κουκούλα και αν θυμάμαι καλά είχε και γένια. Χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος κανένας από τους δύο δεν φορούσε γάντια. Μετά από αυτό, πήγανε και οι δύο στην κρεβατοκάμαρα που κοιμάμαι, άνοιξαν το πάνω συρτάρι της τουαλέτας και αρχίσανε να ψάχνουν κουτάκια με τα κοσμήματα της θανούσας γυναίκας μου«..

«Τον τραυμάτισα με ένα σπαθί αντίκα στο πόδι»

«Εκείνη τη στιγμή τους είπα “περιμένετε να σας φέρω τα λεφτά. Μετά από λίγο βγήκαμε και οι τρεις, από την κρεβατοκάμαρα και εγώ κατευθύνθηκα στο χολ και πήρα στα χέρια μου ένα σπαθί αντίκα το οποίο είχα κρυμμένο σε ένα ψηλό βάζο και τραυμάτισα αυτόν με τα γένια χαμηλά στο σώμα του μάλλον στα πόδια. Με το που συνέβη αυτό τράπηκαν αμέσως σε φυγή και αυτός που τραυμάτισα έφυγε σίγουρα πηδώντας από τα κάγκελα γιατί πάνω στα κάγκελα βρέθηκαν αίματα. Τα κοσμήματα που μου αφαίρεσαν δεν θυμάμαι να σας τα περιγράψω ακριβώς, εκτός από την αλυσίδα που μου πήραν από τον λαιμό με δύο σταυρούς, τη βέρα της γυναίκας μου που ανέγραφε στο εσωτερικό της το όνομα καθώς και ένα κομπολογάκι που τους έπεσε στα σκαλιά της πόρτας ενώ έτρεχαν να διαφύγουν. Επίσης, θέλω να σας αναφέρω ότι χθες το βράδυ, γύρω στις 20:30 μου χτύπησαν το κουδούνι της πόρτας και στην ερώτηση μου “ποιος είναι;” μου απάντησε μια ανδρική φωνή ότι είναι διανομέας φαγητού και ότι μου έφερε αυτό που παρήγγειλα. Εγώ του είπα ότι δεν έχω παραγγείλει κάτι και του ζήτησα να φύγει».

Οι δύο δράστες- Αλβανός ηλικίας 28 και Έλληνας 18 ετών- συνελήφθησαν όταν μετέβησαν στο Ασκληπιείο Βούλας για ιατρική φροντίδα του 28άχρονου στο χέρι του .