Γιαννιτσά: Φωτιά στο αποχαρακτηρισμένο στρατόπεδο “Καψάλη”

Πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του αποχαρακτηρισμένουστρατοπέδου Καψάλη. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής, περιορίσει την έκταση της φωτιάς.

image
φωτο, "Λόγος της Πέλλας"

Λίγες ώρες μετά τη φωτιά από εμπρησμό που ξέσπασε στο αποχαρακτηρισμένο στρατόπεδο Φιλιππάκου, στα Γιαννιτσά (27/02-21.15) χώρος που είχε παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης, κινητοποίηση στην Πυροσβεστική (28/02-07.00) για φωτιά στο αποχαρακτηρισμένο στρατόπεδο “Καψάλη”.

image
φωτο, "Λόγος της Πέλλας"

Επτά Πυροσβεστες με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών επιχείρησαν στο έργο κατάσβεση της φωτιάς, περιορίζοντας τη φωτιά, χωρίς να επεκταθεί στην εγκατάσταση.

image
φωτο, "Λόγος της Πέλλας"

Απο τα προανακριτικά στοιχεία, δεν έχει προκύψει αν η φωτιά αποδίδεται σε εμπρόθετο εμπρησμό, αν συνδέεται με τον εμπρησμό στο αποχαρακτηρισμένο στρατόπεδο Φιλιππάκου, ή άτομα που διανυκτέρευαν στο χώρο επιχείρησαν να βάλουν φωτιά για να ζεσταθούν και επεκτάθηκε.

image
φωτο, "Λόγος της Πέλλας"

Να σημειωθεί ότι το αποχαρακτηρισμένο στρατόπεδο Καψάλη, δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να διατεθεί για Κέντρο Μετεγκατάστασης, ενώ στην πόλη των Γιαννιτσών, λειτουργεί ένα ακόμα στρατόπεδο στο οποίο υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους στρατιώτες. Τα δύο περιστατικά εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία.
«Δε θέλουμε ακρότητες. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος.
«Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Θα δεχόμασταν να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων αρκεί να έμπαιναν όσοι έχουν την ευθύνη των χειρισμών στο προσφυγικό σε μια διαδικασία συζήτησης μαζί μας», πρόσθεσε