Γερμανία: Δύο Έλληνες Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ καταθέτουν στη δίκη του Αφγανού Hussein Khavari για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας

Δύο Έλληνες Αστυνομικοί καταθέτουν ως μάρτυρες στη δίκη του Αφγανού Hussein Khavari, καθ’ ομολογίαν δράστη δολοφονίας και βιασμού  της 19άχρονης φοιτήτριας στο Φράιμπουργκ, τον Οκτώβριο του 2016.
Οι δύο  Έλληνες Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είχαν ερευνήσει το 2013 την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαρος νεαρής τότε- 2013- φοιτήτριας στην Κέρκυρα, την οποία ειχε πετάξει σε γκρεμό στην παραλια της Κέρκυρας, η οποία γλίτωσε τη ζωή της, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle.
Ο Αφγανός είχε δηλώσει ανήλικος και είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη το 2014 για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τον Οκτώβριο του 2015 αφέθηκε πρόωρα ελεύθερος υπό όρους και διέφυγε στη Γερμανία πάλι επικαλούμενος ανηλικότητα, χωρίς να γνωρίζουν οι Αρχές στη χώρας το ποινικό μητρώο του.

Για την Ελληνική Αστυνομία ειχε εκδοθει ένταλμα σύλληψης χωρίς ωστόσο να μετατραπεί σε Διεθνές  για τη σύλληψή του με καταχώρηση των στοιχείων του σε διεθνείς βάσεις. Οι Γερμανικές Αρχές μόλις το Δεκέμβριο του 2016, μετά τη σύλληψη του Αφγανού λαθρομετανάστη, στο Φράιμπουργκ, έλαβαν γνώση για το ποινικό του μητρώ, από σχετικό δημοσίευμα στην Ελλάδα.

Η απόφαση του Γερμανικού Δικαστηρίου για την υπόθεση αναμένεται να εκδοθεί το νωρίτερο στα μέσα Μαρτίου.

Η Γερμανική Δικαιοσύνη είχε υποβάλει στην ελληνική πλευρά αίτημα δικαστικής συνδρομής, δήλωσε ο αρμόδιος Γερμανός εισαγγελέας Εngard Mberger ωστε οι Διαξατες να κάνουν πληρη για το ποινικό μητρώο και απορροφητικότητα του Αφγανού λαθρομετανάστη Hussein Khavari, στην Ελλάδα.

Αν και σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί για να καταθέσει και η Ελληνίδα φοιτήτρια, θύμα της επίθεσης του Hussein Khavari, στη δική που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Φράιμπουργκ -όπως διευκρίνισε- δε θα παραστεί και η κατάθεση της ενδέχεται να αναγνωστεί από τη δικογραφία.
Η δίκη στο Φράιμπουργκ βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο  Σεπτέμβριο 2017.
______________

* Deutsche Welle