Γεμιστή Έβρου: Συνελήφθη Αλγερινός να μεταφέρει από την Τουρκία όπλα και ναρκωτικά

Συνελήφθη καθώς εντοπίσθηκε ως λαθρομετανάστης, στην παρέμβρια περιοχή του Έβρου,  ενώ στην κατοχή του κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά, τα οποία μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα

Συνελήφθη (18/03) από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, στην παρέμβρια περιοχή του οικισμού Γεμιστής Έβρου, Αλγερινός λαθρομετανάστης, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν δεκαεννέα πιστόλια με τις γεμιστήρες τους, δέκα νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (τσίκα- σοκολάτα) συνολικού βάρους 2,30kg και έξι φυσίγγια. Σε βάρος του Αλγερινού, σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικώνκαι περί αλλοδαπών, καθώς εισήλθε ως λαθρομετανάστης στην χώρα.

Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου,  Αλεξανδρούπολης, σε συντονισμένη επιχείρηση εντόπισαν και συνέλαβαν τον Αλγερινό λαθρομετανάστη και σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε σακίδιο που κατείχε κατασχέθηκαν τα όπλα και τα ναρκωτικά. Σε βάρος του Αλγερινού, σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός στο Σουφλί (04/03-11.00), και η σύλληψη πέντε λαθρομεταναστών- τέσσερις Σύροι και 21χρονος Αλγερινού-, στο σακίδιο του οποίου κατασχέθηκαν δέκα πιστόλια τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς. Είχε προηγηθεί ενημέρωση και στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού και της Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής, εντόπισαν χειριστή ταχύπλοου προερχόμενος από Τουρκία σε μεταφορά πέντε λαθρομεταναστών ο οποίος επέστρεψε στα τουρκικά παράλια.