Γεμιστή Εβρου: Κατάσχεση όπλων προερχόμενα από Τουρκία στην παρέβρια συνοριακή γραμμή

Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κομοτηνής, εντόπισαν και κατέσχεσαν πιστόλια Zoraki Τουρκικής κατασκευής, διαμετρήματος 9mm και 8.000 χάπια μεθαμφεταμίνης

Οι κατασχέσει όπλων Τουρκικής κατασκευής, στον Εβρο, έχουν θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα τις υπηρεσίες Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στη Θράκη, ενώ ενημέρωση λαμβάνει και το κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Το πρωί της Τρίτης (15/12) Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν στη Γεμιστή Εβρου 22άχρονο -κατά δήλωσή του – Σύρο ο οποίος μετέφερε στις αποσκευές του 10 πιστόλια και 8.000 χάπια ecstasy και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα. Ήταν η δεύτερη σύλληψη σε 20ημέρες καθώς είχε προηγηθεί (25/11), η σύλληψη 35άχρονου κατά δήλωσή του υπηκόου Ισραήλ- στην παρέβρια περιοχή στο Φυλακτό Εβρου, μόλις παρέλαβε €6.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα,  στην κατοχή του οποίο κατασχέθηκαν 8 όπλα Zig Zauer και 470 χαπιών ecstasy .

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλεια Κομοτηνής είχαν πληροφορία για την διακίνηση των όπλων στις περιοχές του Εβρου με τους διακινητές προερχόμενους από Τουρκία, και σε προγραμματισμένο ραντεβού, Αστυνομικός ο οποίος παρίστανε τον “αγοραστή” διαπραγματεύθηκε τηλεφωνικά από Τούρκο έμπορο, την αγορά των όπλων και των ναρκωτικών αντί €14.000 και η συνάντηση ορίσθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης (15/12) σε σημείο κατά μήκος του ποταμού κοντά στο χωριό Γεμιστή. Στο ραντεβού την παράδοση πραγματοποίησε ο Σύρος, ο οποίος και συνελήφθη ενώ ο Τούρκος αναζητείται καθώς διαφεύγει. Από την έρευνα των Ελληνικών Αρχών, προέκυψε ότι ο 22χρονος -κατά δήλωση του- Σύρος, φέρεται να ζει στην Τουρκία από το 2014.

Ιδίου τύπου όπλα είχαν κατασχεθεί σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση με κωδική ονομασία «Βόσπορος» (Bosphorus) τον προηγούμενο μήνα, η Europol. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (16/11) κατασχέθηκαν συνολικά 1.776 τουρκικής κατασκευής «όπλα κρότου» τα οποία μετασκευάζονται σε λειτουργικά πυροβόλα όπλα και τα οποία μέσω Βουλγαρίας καταλήγουν σε όλη την Ευρώπη στην κατοχή ποινικών .