Γέφυρα, ΘΣΝ: “Έλεγε λόγια προσβλητικά για ‘μένα και την οικογένειά μου»

Ο 16άχρονος κατ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος με θύμα τον 14άχρονο Τάσο Νάτσο αποδίδει σε bullying-όπως υποστηρίζει- δεχόταν από το θύμα το κίνητρο της απόφασης του να προβεί στη δολοφονία του

image

Σχεδόν 12ωρες από τον εντοπισμό της σορού του 14άχρονου από τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, από τον πατέρα του εφήβου με τον οποιο επέστρεφαν από κοινού το βράδυ του Σαββάτου (11/06) από το κοινωτικό αναψυκτήριο του χωριού, ως κατ’ ομολογίαν δράστης συνελήφθη το αγορι και ομολόγησε τη δολοφονία του Τάσου Νάτσου.
«Έλεγε λογια προσβλητικά για ‘μένα και την οικογένειά μου και με μείωνε συνεχώς», υποστήριξε στην απολογία του ο ανήλικος δράστης, ενώπιον των Αστυνομικών και ομολόγησε την εγκληματική πράξη του.
Όπως ισχυρίζεται ο δράστης του εγκλήματος, τα τελευταία δύο χρόνια δεχόταν “bullying” από τον 14άχρονο ενώ συνέχισε -υποστηρίζει- να του απευθύνει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, υποτιμητικά σχόλια, -για την παρουσία του στο σχολείο, την οικογένειά του- καθώς επέστρεφαν από το κοινωτικό αναψυκτήριο.
Μόλις έφτασαν έξω από το σπίτι του 16άχρονου, περιγράφει στην απολογία του, ζήτησε από το 14άχρονο να περιμένει. Ο ιδιος, πήγε στο υπόγειο του σπιτιού του, πήρε το μαχαίρι και βγήκε πάλι χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους γονείς του κι αιφνιδίασε τον 14άχρονο.
Χτύπησε αρχικά τον 14άχρονο στην πίσω αριστερή πλευρά του λαιμού και στη συνέχεια του κατάφερε και το δεύτερο χτύπημα στον τράχηλο.
Στη θέα του αίματος και της σορού του 14άχρονου εγκατέλειψε στο σημείο το οικιακό μαχαίρι, το οποίο εντόπισαν οι Αστυνομικοί, στο χώρο εγκλήματος, τράπηκε σε φυγή.
Ο μετέπειτα κατ ομολογίαν δράστης, νωρίτερα, κλήθηκε και εξετάσθηκε ως ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον 14άχρονο Τάσο Νάτσο, το βράδυ του Σαββάτου (11/06) καθώς επέστρεφαν από την καφετέρια στην οποια στην οποια διασκέδαζαν με φίλους τους. Στις επίμονες ερωτήσεις των Αστυνομικών υπέπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε το έγκλημα που είχε διαπράξει (12/06-21.30).
Με την ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που δεν σχηματίσθηκε σε βάρος του, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο έφηβος, παραπέμφθηκε, και θα οδηγηθεί (13/06) στο Εισαγγελέα Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης.